Д-р Манджукова

Почистване на лице

Почистване на лице

Класическото почистване преминава през няколко стъпки. Лицето се почиства с тоалетно мляко и мицеларна вода, последвано от специален тоник. Оставя се на пара около 15 минути, за да омекоти кожата и подпомогне отварянето на порите. Следва мануална екстракция  на комедоните и отстраняване на замърсяванията. При необходимост, кожата се обработва с Д‘арсонвал – високочестотен ток с противовъзпалително и бактерицидно действие или с друга апаратна техника. Следва поставяне на маска, съобразена с типа кожа, която регулира себумната секреция и матира кожата. Нанасяме финални продукти, които успокояват и хидратират.

Почистване и хидратиране на лице с Аква пилинг, ултразвук и чист кислород.

Процедурата е най-съвременната и щадяща терапия за  почистване на лицето, като същевременно осигурява хидратиране и регенериране на кожата посредством новаторска апаратна техника  и специално подбрани козметични продукти .

Не причинява дискомфорт, болка и травмиране на кожата, правейки третирането приятно, ефективно и по-професионално.

Аква пилинг  комбинираната  терапия  включва:

–  Ултразвукова шпатула: изчиства  в дълбочина, премахва мъртвите клетки, стимулира микроциркулацията.

–  Водно дермабразио: отстранява замърсяванията, ексфолира, почиства порите.

–  Прилагане на мануални почистващи и масажни техники

–  Кислороден спрей: обновява, тонизира и подмладява кожата

– Успокояваща и хидратираща алгинатна маска

–  Криотерапия: охлажда и успокоява кожата, запечатва активните съставки.

Ултразвукова  шпатула

Процедурите с ултразвукова шпатула са едни от най-ефективните за почистване, както и за отстраняване на загрубяла и мъртва кожа. Подходящи са за лекуване на акне, изглаждане на бръчки, като стимулират появата на нови клетки. Осъществява се микромасаж на кожата и отстраняване на замърсяванията и излишния себум.

Чрез високочестотни вибрации  ултразвуковата шпатула може да масажира в дълбочина, което подобрява микроциркулацията, стимулирайки елиминирането  на мастните клетки чрез включване в метаболизма за по-нататъшното им изхвърляне от тялото, така че да се постигне почистващ ефект.

Водно дермабразио

Това е единствената технология за аква пилинг, която съчетава едновременно почистване, ексфолиране, екстракция, хидратация и антиоксидантна защита, което води до по-чиста и блестяща кожа, без дискомфорт  или  период  за възстановяване.

Кислороден спрей  /H2  и O2 спрей/

Техниката има ревитализиращ  и регенериращ ефект  поради  дълбоко  абсорбиране на водните молекули през дермата. Посредством генератор на кислородни и водородни йони  се осигурява  мощно насищане на кожата с  чист кислород и водород, което спомага и за максимално усвояване на активните съставки в дълбочина. Кислородът дава моментална жизненост, сияен тен и еластичност на дехидратираната  и повяхнала кожа, като подобрява кръвната циркулация и метаболизма в клетките. Водородът е изключително мощен  антиоксидант, който може да премине през клетъчната мембрана, така че да неутрализира свободните радикали в самите клетки. Така тъканите са хидратирани и освежени, еластични и стегнати. Избистря тена, тонизира  и  подмладява.