Д-р Манджукова

Как да излекуваме гъбичките на ноктите с лазер

Една от най-разпространените гъбични инфекции е микозата (гъбички на ноктите), която, според направени проучвания, засяга 10% от хората на различна възрастта. Заболяването не протича тежко и няма застрашаващи живота последици, което в голяма част от случаите води до неговото неглижиране и ненавременно лечение.

Развиването на болестта протича в няколко етапа, като се характеризира с първично заболяване на кожата, което от своя страна отслабва имунитета и става проводник за навлизане на бактерии като дрожди (candida) кандида, дерматофити (Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophytonflocosum), плесени (Scopulariopsisbreviraulis, Penicillium). В тази фаза се появяват лек сърбеж, лющене на кожата, образуване на малки пъпчици и неприятна миризма. Следва засягане на страничния край на нокътя, като постепенно обхваща цялата плочка. Пренебрегването на проблема води до потъмняване на ноктите или до тяхната прозрачност, постепенно те се удебеляват, стават ронливи и чупливи. Развиването на тези процеси предизвикват дискомфорт в приемника и съответно понижават самочувствието му.

Проводник при получаването на гъбички по ноктите на краката (онихомикоза) най-често са следните:

  • Посещение на басейни, сауни, спа центрове, обществени бани, салони за спорт и др. места, в които се задържа влага. Това са места, където се разпространяват дерматофитни инфекции;
  • Разпространението на дрожди се случва при хората, излагащи крайниците си, главно ръцете, на продължителна влага (здравни работници, заети в хранителната сфера и ресторантьорство, гледачи и възпитатели на деца и др.);
  • Образуване на онихомикоза, причинена от плесени, се наблюдава при контакт на ръцете или краката с почва.

Причинител на инфекции могат да бъдат неудобни обувки; такива, които запотяват и запарват краката; както и обувки от неестествена кожа.

Лечението на този тип заболяване изисква постоянство, тъй като е необходим дълъг период от време и значителни грижи за премахването му.

Препоръчва се консултация с кожен лекар, който да назначи определен вид лечение, приемане на лекарствени медикаменти или използване на кремове, които да намалят и унищожат появилите се гъбички.

В съвременния център Belle Femme е на разположение нов вид процедура за премахване на нежеланите образувания по ноктите. Чрез използването на контролирана лазерна светлина от CUTERA лазер се постига максимален ефект при отстраняването на гъбични инфекции по ноктите на краката и ръцете. Грижата за Вашите проблеми е поверена в ръцете на опитен специалист какъвто е д-р Манджукова.

Продължителността на процедурите се определя след извършването на преглед в дермато-козметичния център Belle Femme. Все пак, с прилагането на 7-8 процедури върху засегнатите места, се осигурява значително намаляване на проблемните области, а същевременно се придава нов вид на Вашите нокти, осигуряващ спокойствие и изчезване на появилия се дискомфорт.

Разбира се, третирането с лазер при всеки един пациент е строго индивидуално, в зависимост от повлияването на заболелите места, като в някои случаи могат да бъдат повече и на по-чест интервал (например 3 или 4 пъти месечно), а в друг – веднъж месечно до изчезването на гъбичното разпространение.

Самата процедура е безболезнена и не изисква предварителна подготовка за извършването ѝ, освен премахване на лак, поставен върху ноктите.

Постигането на максимален ефект от използването на CUTERA лазер се забелязва след извършването на няколко третирания върху областите на инфекция и е видимо след втория месец.

Доверявайки се на професионализма на Belle Femme, Вие имате уникалната възможност да си подарите нов външен вид за Вашите нокти.