Д-р Манджукова

Карбокси терапия

Карбокси терапия

Регенерирането на кожата и възстановяването ѝ в оптимален вид е въпрос на отношение и навременни мерки. Третирането ѝ с различни по вид процедури бива да се налага само когато нещата са отишли „твърде далеч“, а и с превантивна цел – когато забележим появата на първите бръчки, целулит, пигментационни петна или мастни натрупвания. В тези случаи е добре да потърсим мнението на специалист, който да ни помогне и да ни посочи кой е най-подходящият метод за възстановяване на естествения блясък и здравина на нашата кожа.

Един от основните методи за пълното възстановяване и възвръщане на еластичността на кожата е карбокситерапията. При този метод имаме непосредствено инжектиране под кожата на въглероден двуокис СО₂, който мигновено се разпространява под нея. Друго основно свойство на въглеродния двуокис е способността му да освобождава кожата от токсини и мазнини, като същевременно подпомага по-добрата циркулация на кръвта. Инжектираният газ предизвиква разширяване на кръвоносните съдове, което от своя страна увеличава количеството на кислорода в кожата и възвръщане на естествения й блясък.

Заради свойството да стимулира производството на колаген и еластин, карбокситерапията се нарежда сред един от най-предпочитаните методи за постигане на елегантен външен вид. Чрез карбокситерапията се постигат видими резултати при третирането на:

  • Бръчки
  • Белези
  • Стрии
  • Остаряла и отпусната кожа – лице, шия, деколте

Терапията води до подмладяване на кожата в третираните области и е напълно безболезнена (възможно е първоначално леко дразнене в зоната за лечение). Продължителността на манипулацията е около 5-30 мин. в зависимост от големината на зоната, в която се прилага. Честотата на процедурата е по препоръка на експерта. За разлика от други процедури, при карбокситерапията се наблюдава видим ефект още от първия ден и се запазва в продължение на година. След това се препоръчват поддържащи процедури за запазване на постигнатите резултати.

В Belle Femme се използват висококачествени технологии и козметични продукти, които гарантират по-голяма продължителност на ефекта от процедурата, както и възвръщането на естествения блясък на кожата. Консултацията с опитен специалист, в лицето на д-р Манджукова, спомага за правилната преценка в избора на процедура и води до постигането на желани резултати.