Д-р Манджукова

Плазмолифтинг, PRP

Плазмолифтинг, PRP

Използването на напълно естетични методи за подмладяване и подхранване на кожата, набират все по-голяма популярност в наши дни. Предимството при тях е, че са напълно безопасни, когато са в ръцете на специалист, подходящи за различните възрастови групи и не отнемат дълго време, за да се постигнат желаните ефекти.

Възможността за употребата на кръвта като основен регенериращ фактор е изведена на преден план от руските учени професор д.м.н. Ахмеров и к.м.н. Зарудий, които усъвършенстват отдавна доказаната теория за приложението на кръвта, чрез извличането на плазма от нея и използването ѝ за лечение (автоплазмотерапия). Те наричат своето откритие „еликсир на младостта“, което също така е известно като плазмолифтинг (вампирски лифтинг).

Плазмолифтингът е съвременен метод в естетичната медицина, чрез който се постигат видими ефекти в подмладяването и тонуса на кожата. Подходът набира популярност през последното десетилетие, като се използва предимно в случаите за намаляване на фините бръчки и набраздявания по лицето, изсветляване на тъмните кръгове под очите, белези от акне, косопад и др. Процедурата представлява извличане на кръв от вената на пациента, центрофугирането ѝ в специална апаратура, която да отдели плазма богата на тромбоцити, като методът е известен още като Platelet Rich Plasma* (PRP). Тромбоцитите са основен елемент на кръвта, отговорни за съсирването ѝ, съдържащи протеини, които имат способността да регенерират и възстановяват клетките. Те участват активно при възобновяването на наранени и увредени тъкани, съживяват и стимулират подхранването на кожата.

Точно този чудотворен и живителен ефект плазмолифтингът прилага при възстановяването на кожата, осигурявайки ѝ необходимите вещества като витамини, минерали, протеини. PRP методът е безболезнен. Страничните ефекти са рядко срещани и касаят предимно зачервявания на убодените места, които изчезват до няколко часа след процедурата.

В Belle Femme се използват висококачествени технологии и козметични продукти, които гарантират по-голяма продължителност на ефекта от процедурата, както и възвръщането на естествения блясък на кожата. Консултацията с опитен специалист, в лицето на д-р Манджукова, спомага за правилната преценка в избора на процедура и води до постигането на желани резултати.