Д-р Манджукова

Мезоконци

Мезоконци

Естествените процеси, които се развиват в организма, особено в следствие на нездравословен начин на живот, липса на сън, стрес или замърсена околна среда оказват влияние върху външния ни вид. Не бива да се пренебрегва и фактът, че заради различните емоционални ситуации, които преживяваме всеки ден, и с натрупването на годините, нашата кожа изтънява, губи еластичността си и на някои места увисва, а на други се появяват така нежеланите бръчки.

Една от основните видове терапии за подхранване на кожата чрез допълнително осигуряване на колаген, който спомага за нейната еластичност, гъвкавост и тонус, е тредлифтингът с мезоконци. При поставянето на мезоконци кожата допълнително се хидратира. Те придават свеж вид и намаляват отпуснатата кожа и бръчките.

Тредлифтингът се препоръчва при третирането на зони като:

  • Очи
  • Лицев контур
  • Шия
  • Деколте
  • Бръчки на лицето
  • Горна част на ръката (подмишници)
  • Областта около корема

Процедурата представлява имплантиране на монофиламентна нишка с много тънка игла в третираните области, като преди това върху тях се нанася обезболяващ крем или се поставя местна упойка. При изваждане на иглата нишките остават в тялото, като характерното при тях е, че се резорбират в рамките на 240 дни от поставянето им. Въпреки това, след разграждането им в организма, ефектът от тях остава и те подхранват кожата, заздравяват мускулната тъкан и доставят допълнително количество колаген.

Резултатите от процедурата се наблюдават моментално след поставянето им. Ефектът трае между 6 – 12 месеца, като трендлифтингът може да се съчетае успешно и с други процедури като мезотерапия, пилинг, филъри, плазмолифтинг, ботулинов токсин.

Мезоконците биват: линейни, спирални, зъбчати, зъбчати с канюла, а най-подходящият вид конци ще Ви бъде препоръчан от опитен дерматолог.

Препоръчва се процедурата да се извършва в оторизирано здравно заведение или дермато-козметичен център, с опитен лекар специалист, който ще проведе консултация и ще обясни положителните страни на терапията с мезоконци.

Не е желателно след приключване на процедурата организмът да се подлага на резки температурни промени – от много студено на много топло, както и обратното; интензивни физически натоварвания, активен спорт и посещение на фитнес зали; приемането на големи количества храна; масажи на лицето, пилинг терапии, маски и др.

В Belle Femme се използват висококачествени технологии и козметични продукти, които гарантират по-голяма продължителност на ефекта от процедурата, както и възвръщането на естествения блясък на кожата. Консултацията с опитен специалист, в лицето на д-р Манджукова, спомага за правилната преценка в избора на процедура и води до постигането на желани резултати.