Д-р Манджукова

PRX-T33 безиглен способ за обновяване и възстановяване

Напредването на възрастта от една страна може да бъде разглеждано като привилегия, а от друга – със сигурност – е отговорност. Здравето на организма е съвкупност от различни взаимосвързани компоненти като физическа активност, хранителен режим, редуциране на стреса и превенция срещу заболявания. В по-късните етапи от живота не по-назад остава и грижата за кожата и желанието да се поддържа стегнат, сияен и възможно най-млад външен вид. За щастие, технологиите предоставят алтернативи за справяне със следите, които времето оставя.

С течение на годините мъртвите кожни клетки се натрупват върху лицето, запушват порите и могат да станат причина за появата на някои тревожни състояния. Един от най-добрите начини за справяне с тях са на пилинг процедурите.  

Този, добил широка популярност, метод се използва като начин за премахване на мъртвите наслоявания от повърхността на кожата, и същевременно за предизвикване на ускорен оборот на кожните клетки за различни цели: почистване, подхранване, овлажняване, стипчивост, намаляване на стареенето, антисеборейно действие, депигментиране и др. По този начин се подпомага подмладяването на лицето, шията, ръцете, предмишниците и гърдите.

Иновативните решения в света на дерматологията изведоха на преден план една изцяло неинвазивна пилинг процедура, която набира все по-голяма популярност що се отнася до отстраняването на естетически проблеми по лицето. PRX-T33 е безиглен способ (за разлика от химическия пилинг, където активно вещество се вкарва подкожно с помощта на игли), който не влияе върху епидермалния слой на кожата и следователно не изисква дълъг период за възстановяване. Благодарение на уникалния си състав, разтворът много бързо, почти мигновено, прониква в дермата, активира всички процеси на възстановяване и обновяване, като не наранява епидермиса.

Всяка молекула PRX-T33 съдържа уникална комбинация от 33% трихлороцетна киселина (ТХК), водороден пероксид (H2O2) и 5% коджикова киселина. От една страна, трихлороцетната киселина стимулира растежа на фибробластите в кожата, като в същото време има противовъзпалителен ефект. Наред с това, тя изящно почиства порите от натрупалия се в тях себум, наслагвания от козметика и микрочастици мръсотия, унищожава патогенните бактерии, причиняващи акне, и увеличава еластичността на дермата. Водородният пероксид пък има силно антисептично действие върху третираната зона на кожата. При контакт с епидермиса, той насърчава отделянето на огромно количество кислород, който механично почиства повърхността от всички видове замърсители. В допълнение, H2O2 запълва клетките с чист кислород, което повишава чувствителността на рецепторите. Основната цел на коджиковата киселина е да озари лекуваната зона. Химичният ѝ състав потиска производството на меланин и поради тази причина тя влиза в действие за премахване на пигментация, лунички, следи от акне, варицела и малки белези. Комбинацията между тези три елемента прави от продукта перфектен дар за кожата. Не бива да се забравя, че чистата ТХК е твърде агресивна и може да доведе до раздразнения и възпаления.

Сесията на пилинг биоревитализацията продължава около 30 минути, а първата стъпка е почистване и изсушаване на кожата в третираната зона (лице, шия, деколте, стомах, ръце). PX-T33 се втрива в кожата чрез масаж, като по време на процедурата се правят между 2 и 5 нанасяния на киселината. Продуктът се разстила с леки движения, докато не бъде абсорбиран напълно. В края на терапията кожата се измива и изплаква с чиста подложка, напоена с вода, след което се прилага хидратиращ и подхранващ крем.

В дните след първия курс на лечение практикуващите специалисти обикновено предписват овлажнител, който е препоръчително да се нанася 2-3 пъти на ден.

PRX-T33 способът има няколко предимства пред други естетични лечения:

  1. Ефективността му при ревитализиране и коригиране на несъвършенствата на кожата е по-добра от повърхностните пилинг терапиите, тъй като се избягва десквамация (загуба на повърхностния слой на епидермиса). Благодарение на действието на водороден пероксид, тази процедура не изисква дни за възстановяване.
  2. В сравнение с традиционните пилинг лечения, PRX-T33 намалява риска от поява на пигментни възстановявания (поява на кафяви петна върху третираната зона). Може да се използва безопасно върху всякакъв тип кожа.
  3. Пилингът за биоревитализация е идеален през всеки сезон, тъй като не е обвързан с фоточувствителността на кожата.
  4. Подобно на методите за мезотерапия и карбокситерапия, пилингът за биоревитализация има лифтинг ефект, чрез който се възвръща гъвкавостта и еластичността на кожата.

За да се постигне оптимален резултат, често са необходими няколко сесии, броят им варира в зависимост от третираната зона (лице, деколте, белези, стрии) и първоначалното състояние на кожата, като основните утежняващи фактори са възраст, излагане на слънце и тютюнопушене. За подмладяване на кожата на лицето се препоръчват от 1 до 5 сесии, като между тях трябва да има пауза от поне 7 дни.

Особено важно е процедурата да се извършва в утвърден дермато-козметичен център от опитен екеперт-дерматолог, за гарантиране на бързи и отговарящи на изискванията на клиентите резултати. В крайна сметка, ние сме отговорни към нашето здраве и е редно да потърсим най-доброто!