Д-р Манджукова

Laser Genesis Rejuvenation – Лазерно подмладяване на кожата

С течение на времето външните слоеве на кожата започват да показват първи признаци на износване и стареене, като основни причинители за тези състояния могат да бъдат външни фактори (околна среда, влияние на слънчевите лъчи, климатични особености и др.) и специфичните особености на човешкия организъм (заболявания, лечения с медикаменти, хормонални промени, генетична обремененост). И до ден днешен медицината търси и предлага оптимални решения за обновяване на кожата, предлагайки нови козметични формули и естетични процедури за подмладяване, изчистване, стягане, заздравяване на кожата. Обръщането на хода на времето, що се касае до човешката кожа, изисква постоянна отдаденост, всекидневна грижа и включване на множество изделия за подмладяване – почистващи лосиони, тонери, овлажнители. Не винаги обаче козметичните средства успяват да задоволят изискванията на организма и поради тази причина – понякога по-рано, понякога по-късно – се появяват и първите бръчки, пигментни петна и отпуснати зони.

Леченията за подмладяване на кожата спомагат за възстановяване и придобиване на по-млад, красив тен чрез премахване на най-повредените външни слоеве и насърчаване на здравословния растеж на нови клетки. Технологиите за подмладяване на кожата претърпяха изключително голямо развитие през последните няколко години, предоставяйки  възможност хората със стара, отпусната и уморена кожа да възстановят нейния предишен  млад и свеж вид.

Лазерната Genesis терапия е една от набиращите скорост нови процедури, които разрешават широк спектър от проблеми, включително фини линии, бръчки, разширени пори, груби кожни текстури, излишен пигмент и белези (акне, травма, изгаряния). Този тип кожната терапия е не само иновативен, но и усъвършенстван начин за стимулиране изграждането на нова, здрава и гладка кожа, както и научно доказан метод за произвеждането на нов колаген.  Лечението използва неинвазивна лазерна технология за безопасно, дискретно и ефективно подобряване на външния вид и условията, които се свързват с преждевременните признаци на стареене, увреждане от слънцето, прекомерно зачервяване, големи пори, неравномерна текстура.

По време на процедурата специализиран лазер загрява тъканта под горния слой на кожата, така тази топлина стимулира естествения процес на обновяване на кожата като я прави по-гладка, с по-равномерна текстура и тен. За разлика от други лазерни терапии, този вид не засяга повърхността на кожата, а прониква в най-дълбоките слоеве на дермата. Това минимизира възможността за увреждания и предотвратява образуването на белези и нараняване на кожата. В същото време насочената и контролирана енергия стимулира производството на колаген, който придава структура и сила на кожата, подобрявайки всички обезцветявания.

Наред с това процедурата Laser Genesis може да се използва за:

  • уголемяване на устните, както и фокусиране върху малки специфични проблемни области, които се нуждаят от подмладяване, като носа, устата, очите и ръцете;
  • премахване на стрии, особено, ако се комбинира с карбокси терапия;
  • намаляване на зачервявания, причинени от розацея;
  • намаляване на епидермалната пигментация.

За повечето от споменатите лечения са необходими от 6 до 8 сесии за постигане на максимален ефект и видимо подобрение. При по-тежките случаи може да се наложи предписване на допълнителна терапия и комбиниране с някой друг от методите за подмладяване. Завършването на всяка процедура дава своите резултати от 3 до 9 седмици по-късно, тъй като лечението е съсредоточено върху клетките в дълбоките дермални слоеве. След като тези клетки започват да се появяват на повърхността, ще се забележат подобрения в текстурата, изчезване на фини линии, зачервявания и белези. Едно от най-големите предимства на лазерната Genesis терапия е липсата на нежелани странични ефекти като подуване, зачервяване или прекомерно дразнене на кожата, което може да се получи с по-агресивни лазерни процедури, както и с по-новите фракционни лечения. Терапията може да се извърши по спокоен, удобен начин без използване на локални успокоителни и обезболяващи гелове.

Постигането на очакваните ползи за кожата не е възможно и без употребата на високотехнологичната апаратура от страна на експерт-дерматолог. Препоръчвам такъв тип лечения да се извършват в специализирани дермато-козметични центрове и то от специалисти, натрупали опит в използването на апаратура за Laser Genesis Rejuvenation.