Д-р Манджукова

DermaShine Balance – ииновация в естетичните процедури

Мезотерапията е най-ефективната нехирургична процедура, която представлява вливане на активни съставки чрез интрадермални инжекции директно към третираната област.

Мезотерапевтичните “коктейли” могат да съдържат различен набор от вещества в зависимост от лечението на даден проблем и индивидуалните потребности на пациента: аминокиселини, коензими, микроелементи, липолитични и вазоактивни агенти, медицински екстракти, хомеопатични съставки. Преди стартирането на самото лечение върху кожата се нанася обезболяващ крем, чиято цел е осигуряване на максимален комфорт на пациента по време на терапията, след което субстанцията се инжектира в дермата в малки дози и с помощта на тънки и къси игли.

По време мезотерапия се получават микротравми в хипердермалния слой на кожата, което води до повишаване на кръвообращението, активиране на метаболизма и стартиране на процес по обновяване на клетките. Инжектираното лекарство се доставя на дълбочина 1,5-6 mm, което прави мезотерапията почти безболезнена и неинвазивна процедура.

В последните години все повече компании разработват техника за козметичната индустрия, която има за цел от една страна да улесни работата на дерматолога, а от друга – да увеличи полезните ефекти за пациентите. Системата DermaShine® Balance е иновативна дигитална система за инжектиране, с помощта на която чрез вакуум се въвеждат подкожно съставки за мезотерапия. Апаратът е свързан с накрайник, състоящ се от девет микроигли и спомага за лесното и прецизно инжектиране на коктейл витамини, аминокиселини, екстракти от растения, лекарства, минерали, колаген и др. DermaShine® Balance е иновативен подход, който благоприятства за лечението различни кожни нарушения – акне, възрастови петна, белези и др.

Основни характеристики и предимства на системата DermaShine® Balance:

–    позволява да се използват спринцовки с различен обем (1мл-5мл), както и да се променя силата на вакуум, в зависимост от конкретните нужди;

–    работи в зони, които трудно се инжектират ръчно;

–    позволява прецизиране на равни количества продукт на желаната дълбочина (0,1mm ~ 2mm) в равномерно разпределени зони, което от своя страна минимизира риска от хематоми, в следствие на по-дълбоко инжектиране;

–    благодарение на мултифункционалния накрайник с девет микро игли, процедурата отнема по-малко време и усилия;

–     увеличава нивото на удовлетвореност на пациентите – по-малко време за възстановяване и минимизиран дискомфорт.

DermaShine® Balance е безопасна, естествена алтернатива на инвазивните козметични процедури. Процесът на балансиране, създаван от DermaShine® Balance, осигурява витамини, минерали и аминокиселини директно в кожата, подхранва и подмладява, насърчава производството на колаген, еластин и стимулира метаболизма. С настъпване на естествените процеси на застаряване и намаляване на циркулацията кръв, кислород и хранителни вещества, се възпрепятства естествената способност на организма да изчисти натрупалите се токсини. Това води до преждевременно стареене и предизвиква появата на петна по кожата. След самата терапия пациентите описват кожата си като отпочинала, гладка, сияеща и тонизирана. DermaShine® Balance може да се използва и като алтернатива на много методи за борба със стареенето и бръчките, включително поставяне на ботулинов токсин, лазерно обновяване, пилинг, антиоксиданти, локални кремове и лифтинг. Процедурата може да се използва за тонизиране и стягане на кожата по шията, краката, корема, ръцете и деколтето. В световен мащаб жените често започват такъв тип терапия между 30-тата и 40-тата годишнина, но истината е, че DermaShine® Balance се оказва полезна и ценна по време на всеки етап от живота на жената.