Д-р Манджукова

Устройствата за всекидневна грижа за кожата (в домашни условия)

Съвсем естествено в наши дни иновативните технологии предоставят неизчерпаеми възможности във всяка една сфера – смартапарати за дома и лично ползване, автомобили, които използват изцяло електрическата енергия, както и решения в медицината, които помагат в борбата с пандемията от Ковид-19. Съвсем логично, в сферата на естетиката и дерматологията съвременните устройства подават ръка на специалистите и може да се каже, че в момента те представляват най-успешната алтернатива за подмладяване и разкрасяване.  Заедно с тях, на преден план се появяват и нови технологични методи за домашна рутинна грижа. Считани по-рано за неефективни и скъпи трикове, домашните устройства постепенно узряха през годините. И докато преди десетилетие бяха трудно достижими за обикновения потребител, настоящето предоставя достъпни опции във всеки един магазин. LED светлините и микротоковите инструменти, които някога бяха запазени единствено за медицинските лица, сега са осъществими за масовия клиент. И все пак, не бива да очакваме магия в грижата за кожата от тях – ползите, с които даряват са неоспорими, но все още не могат да постигнат същите резултати като процедурите в дерматологичните центрове.

Устройствата за всекидневна грижа в домашни условия са отличен начин за поддържане на здравето и външния вид на кожата, както и за решаването на специфични проблеми като акне и неравномерен тен. Началото на годината е идеалният момент да се научи малко повече за някои от тях и дали си заслужава тяхното закупуване.

Устройства за светлинна терапия

Устройствата за светлинна терапия работят, като изпращат светлинна енергия в кожата, за да предизвикат реакция вътре в клетките – и всички дължини на вълната и различни цветове предлагат уникални предимства. Червените светлини спомагат за производството на колаген и увеличават циркулацията, а сините унищожават бактериите, причиняващи акне. Лед маските за лице и свободни ръце са нова тенденция в грижата за кожата и включват терапия с червена и синя светлина, често използвана и от професионалистите. Маската действа за изглаждане на бръчките, намаляване на петната и придава на текстурата на кожата по-равномерен вид.

Микротокови устройства

Микротокът увеличава потока на енергия през клетъчните мембрани на кожата, както и мускулите, което води до повишена циркулация и лимфен дренаж. Този метод подобрява потенциала на кожата за синтез на колаген и заздравяване на рани.

Експерти твърдят, че само с няколко минути ежедневна употреба потребителите могат да повдигнат отпуснатата кожа и да тонизират лицето си.  

Апарати за микродермабразио

Възможността за домашно микродермабразиото се счита за бърз и успешен начин за полиране на кожата и придобиване на естествен блясък. Устройствата за микродермабразио работят, като използват вакуумно засмукване за отстраняване на стари, мъртви кожни клетки от повърхността на кожата, разкривайки здраво изглеждащата кожа отдолу.

Все пак, за пълно отстраняване на сухите, мъртви клетки на кожата, отпушване на порите в дълбочина, експертите съветват да се посещават естетичните центрове, където опитни специалисти с професионални уреди ще извършат процедурата по адекватен и ефективен начин.  

Дермапланинг устройства

Дермапланингът включва използване на уред с остри ножчета за ексфолиране, премахване на прасковения мъх и мъртви клетки, за да се подготви кожата за по-добро проникване на активните съставки. Докато професионалистите често използват подобно на скалпел устройство за този вид процедура, домашните устройства за дермапланинг правят процеса безопасен и лесен за потребителите.

Някои механизми са конструирани по начин, който използва леки звукови вибрации, за да се почисти повърхността на кожата. В последствие, премахвайки натрупването, продуктите за красота проникват и се абсорбират по-добре.   

Устройства за масаж на очите

Повечето устройства за красота се фокусират върху изравняване на тена, но ако зоната около очите представлява проблем, отдадените на грижата за кожата могат да насочат своето внимание към приспособление, проектирано специално за тази деликатна зона.

Нежното разтриване на лицето е отличен начин за подобряване на цялостния тен. Вдъхновен от азиатския масаж на очите, който представлява потупване с върха на пръстите, устройствата използват лек подход към тази деликатна област. При редовна употреба зоната около очите се подобрява, чувства се подмладена и хидратирана.

Микронидлинг

Микронидлингът използва малки убождания за създаване на микроканали в кожата, които стимулират синтеза на колаген и еластин, подобряват текстурата и минимизират размера белезите от акне. Микронидлингът е вид контролирано нараняване на кожата, което спомага за адекватното проникване на активните съставки,

Устройства за епилация

Устройствата за епилация у дома са едни от най-търсените варианти за премахване на нежеланото окосмяване. Те са отлична и безболезнена алтернатива на колата маска и бръсненето. Иновативните решения предлагат на потребителите интензивна импулсна светлина (IPL), така и радиочестотна (RF) технология, което го прави едновременно ефективен и безопасни за кожата.

Почистващи устройства

Премахването на замърсяванията и наслояванията, които се натрупват върху кожата е от изключително значение. Някои почистващи устройства разполагат с малки влакна, които нежно и ефективно отстраняват мръсотията и намаляват излишното омазняване. Включването на такъв тип апаратура в ежедневния режим за грижа към кожата определено би подобрило възможността за правилно усвояване на съставките.

В заключение, считам, че е редно да посъветвам бъдещите потребители на устройства за грижа към кожата, да се насочват към изпитани известни марки и продукти. Силно препоръчвам запознаването с потребителски ревюта и коментари за определен модел устройство. И не на последно място, най-добрият вариант за получаване на качествена услуга и постигане на бърз резултат е дермато-козметичния център и опитният специалист, който винаги ще знае коя е най-подходящата процедура за подмладяване и поддържане на външността.