Д-р Манджукова

Терапия с LED маска за всеки тип кожа

В разнообразния свят на козметичната и естетичната медицина иновативните технологии играят съществена роля за успеха на компаниите. Особено в последните години, конкурентната среда изисква бързи и ефективни решения на минимална цена, като основният двигател на водещите марки е следване на нуждите и подобряване на комуникацията с потребителите. През последните няколко години светът стана свидетел на възхода на няколко технологии, променящи коренно представите за грижа за външния вид и извеждащи индустрията за красота до съвсем нови висоти.

Използването на LED маска е един от най-новите, безопасни и не инвазивни начини за подобряване на проблеми като бръчки, акне и пигментни петна по лицето. Терапията с маска, излъчваща различни на цвят светлини, стимулира естествения отговор на организма и по този начин осигурява лечение на често срещани кожни проблеми. Най-големите звезди в Холивуд неведнъж са прибягвали до процедурата – Къртни Кардашиян, Кейт Хъдсън, Ема Стоун и Джесика Алба споделят свои снимки с LED маски за лице в социалните платформи.

За първи път светодиодната терапия (LED терапия) е използвана от Военноморските сили на САЩ през 90-те години за подпомагане бързото зарастване на рани и регенериране на увредени мускулни тъкани. Оттогава насам лечението с LED светлини търпи множество проучвания за различни приложения в естетичната медицина. Доказано е, че този тип терапия води до  увеличаване на колагена в тъканите, което от своя страна предотвратява ранните признаци на стареене, поддържа кожата гладка и стегната, намалява уврежданията, причинени от слънчевите лъчи.

Терапията с LED маска действа чрез използване на масив ярки светлинни диоди, които изпращат ниско ниво на светлинна енергия в повърхностните или по-дълбоките слоеве на кожата. Има различни честоти или дължини на вълната, използвани с LED обработката, които имат специфични ползи за кожата, в зависимост от цвета на светлината. Процедурата засилва циркулацията на кръвта и ускорява възстановяването на тъканите, стимулира клетъчната активност, включително фибробластите, които са отговорни за производството на колаген. По този начин се свежда до минимум появата на фини линии и бръчки и се третират увреждания от слънцето и стрии.

LED светлинната терапия е чудесна за всеки тип кожа, тъй като успокоява областите на дразнене, а също така придава нов блясък на кожата. Курсът на лечение предлага коригиращи и дълготрайни резултати, въпреки че след първите една-две сесии ефектите са трудно доловими. Светлинната терапия също така действа успокояващо за целия организъм, така че курсовете на лечение зареждат цялото тяло с енергия, а подложилите се на този тип терапия се чувстват приятно отпочинали и освежени.

В зависимост от индивидуалните потребности на кожата маската има 7 цвята светодиоди, чиито лъчи оказват различно въздействие, в зависимост от дълбочината на проникване.

Червена светлина – избелване, подмладяване, разреждане на петна и премахване на бръчки. Избелва и подмладява кожата, като същевременно стимулира производството на колаген и еластин. Колагенът е основен протеин, който се използва за възстановяване на увредените кожни тъкани. Червената светлина също премахва фините линии и намалява широките пори.

Синя светлина – използва се за почистване и против възпаление, както и за премахване на акне. Осигурява стерилизация в дълбоките слоеве на кожата и се справя с акнеичната кожа, като убива бактериите и успокояващо зачервяванията..

Лилава светлина – за лечение на акне. Лилавата светлина има дължина на вълната 400-420 nm, която комбинира червената и синята светлина, което от своя страна има фототерапевтичен ефект. Лилавата светлина се препоръчва за пациенти с акне.

Жълта светлина – допълва енергията на клетките. Жълтата светлина използва много висока дължина на вълната 565-590 nm, която повишава кислорода в клетките, което от своя страна възстановява енергията им. Жълтата светлина също така насърчава лимфния дренаж, намалява бръчките и омекотява кожата.

Зелена светлина – балансира мазнината и избелва в дълбочина. Зелената светлина има 515-525 nm дължина на вълната, която може да балансира пигмента на кожата, да намали фините линии, да предотврати стареенето на кожата, да намали производството на себум и произтичащото от него свръхомазняване на кожата.

Зелено-синя светлина – повишава на енергията на клетките. Ясната синя светлина има дължина на вълната 500-520 nm, която постепенно, с течение на времето, повишава енергията на клетките, освен това спомага със своя улесняващ метаболизма ефект.

Бяла светлина – ускорява метаболизма на кожата. Бялата светлина прониква в дермалния слой, което ускорява метаболизма на тъканите, разгражда тъмните петна, а също така предотвратява образуването на бръчки.

В дермато-козметичен център Belle Femme, в унисон с последните технологични въведения, се предлага процедурата със светлодиодна LED маска. Изцяло в крак с новите технологични решения, този метод може да бъде един от Вашите начини за постигането на сияйна и гладка кожа.