Д-р Манджукова

Терапия с ултразвук за здрава и тонизирана кожа

Технологичният прогрес през последните десетилетия изправи медицината пред нови открития за лечението на различни заболявания. Постоянно пред обществеността се показват методи и процедури, обновяват се клиники и лечебни заведения с апаратури, които целят подобряване комфорта на пациентите и адекватното справяне с един или друг проблем. Сериозен напредък бележат иновациите в областта на дерматологията и естетичната медицина. Само до преди години дерматологичните центрове и козметичните студия предлагаха един определен набор от способи за разкрасяване и подмладяване на кожата. Към настоящия момент се срещат  различни процедури за изглаждане, стягане и възстановяване на кожата, както и за лечение на редица заболявания.

Една от новите и бързо внедрени терапии за здрава, тонизирана и с подобрена текстура кожа е тази с ултразвук. Всъщност, много от хората не знаят, че ултразвуковото лечение се използва за повдигане и стягане на кожата, както и за насърчаване производството на колаген. Улетерапията използва неинвазивна ултразвукова енергия, за повдигане на кожата около веждите, врата, под брадичката ръцете, гърдите, стомаха, талията, бедрата.

По време на процедурата високотехнологична звукова вълна се използва, за да проникне дълбоко под повърхността на кожата, което подпомага клетъчното обновяване, тонизира мускулите, увеличава кръвообращението, насърчава циркулацията на лимфа, бори се и премахва подпухналостта и подуването и не на последно място – оптимизира проникването на продуктите за грижа за кожата. Тази революционна технология за подмладяване, която използва силата на мощно микро-фокусирано ултразвуково насочване не само повдига кожата, но и дълбокия мускулен слой отдолу, което преди навлизането на иновацията беше постижимо само с хирургична интервенция.

Терапията с апаратура, която прилага безопасна, изпитана с времето енергия от ултразвук, се осъществява с фиксирано насочване на енергия, която стимулира дълбоките слоеве на кожата (включително тези, третирани обикновено с хирургическия лифтинг) без да се нарушава нейната повърхност. Лечението с ултразвук стимулира производството на нов колаген и с течение на времето укрепва и тонизира кожата отвътре до най-дълбоките ѝ слоеве.

Самата процедура започва с внимателно почистване и лек масаж на лицето, тъй като е важно както пациентът, така и неговата кожа да бъдат чисти и отпуснати, да се отворят порите им, за да може терапията да бъде максимално полезна. На следващия етап е заложено почистването на мъртвите клетки с ултразвуковата апаратура. По този начин кожата започва процес на обновяване на клетките, като същевременно ултразвукът не нарушава целостта на кожата. Следващата стъпка е процесът на пилинг – като тук технологията се стреми към изчистване на токсините, уловени в порите. В един междинен етап на терапията, специалистът прилага специален, богат на витамини тоник, върху третираната област. Използваният лосион спомага ултразвуковата енергия да достигне максимално навътре под кожата, което няма как да бъде постигнато с използването на обикновени серуми и кремове. Така, по време на процедурата, топли импулси на ултразвукова енергия достигат дълбоко под кожата, което води до свиване на мускулния слой. В същото време нежната топлина насърчава здравословния, естествен процес на подмладяване, стимулиращ кожата да произвежда собствен свеж нов колаген, което я прави по-изпъната, по-стегната и по-еластична. При последната стъпка се прилага маска, която отпуска кожата, придава ѝ изчистен и бляскав вид.

Ултразвуковата терапия се препоръчва за всички видове кожа, но показа най-забележителни резултати при пигментации или акне, тъй като машината работи дълбоко в кожата и позволява по-дълбоко почистване. Поради фантастичните повдигателни свойства, произлизащи от процедурата, тя се препоръчва и за пациенти, които искат да възстановят отпуснатата кожа и да премахнат появилите се бръчки.

Съветвам ултразвуковото лечение да се прилага само в проверени медицински и козметични центрове, тъй като там всеки един пациент ще получи необходимото внимание, а самото лечение с проверена и изпитана апаратура гарантира бързи и дълготрайни резултати.