Д-р Манджукова

Тайната на вечната младост

Всеки би искал да знае тайната на вечната младост. И докато не можем да спрем хода на времето, то поне можем да върнем времето назад и да възстановим позагубилия се младежки вид. Чудодейните кремове и лосиони помагат до известна степен за поддържане на кожата ни гладка и стегната, но не винаги всичко зависи само от тяхната всекидневна употреба.

Наред с това само до преди две десетилетия се считаше, че пътят към младостта преминава през хирургични процедури. И все още част от хората вярват, че най-доброто решение срещу видимите признаци на стареене е хирургическата манипулация – влизаш в клиниката за пластична хирургия и излизаш нов човек. Но този начин не е толкова неангажиращ, колкото би се искало на всеки един от нас. На първо място, този тип промяна на външния вид изисква отделяне на определен бюджет и време за възстановяване, заради инвазивната си същност. Освен това, не всички пластични операции внасят  желаното усещане за промяна. И накрая, дори и успешни, корекциите със скалпел нямат вечен ефект, особено ако пациентите имат натоварващ начин на живот – вредни навици, стрес, липса на сън.

И ако самата мисъл да легнем под скалпела ни кара да се колебаем и да изпитваме страх, то днес спокойно можем да поемем въздух. Модерните техники за подмладяване навлязоха с бързи темпове в света на естетичната медицина. Най-новите лазерни технологии, както и козметични средства за подкожно инжектиране могат да ни донесат великолепни резултати.

Всичко, от което се нуждаем, е обикновена рутинна процедура за почистване, стимулиране, хидратиране и защита, извършени в специализиран дермато-козметичен център. Независимо дали става въпрос за фини линии и бръчки, акне, прекомерно окосмяване или белези, клиниките разполагат с ефективни терапии за поддържане на младостта.

Една предварителна консултация със специалист би насочила към най-вярното решение, когато се търси промяна.

Фини линии и бръчки

Професионално приложените дермалните инжекции могат да създадат естествено намаляване на фините линии и бръчките. Продължителността на терапията зависи от използвания продукт, като ефектът от прилагането на някои от най-популярните марки може да се задържи до 6 месеца.

За постигане на най-добри резултати препоръчвам да се проведат предварителни разговори с експерт-дерматолог, с който да се обсъдят проблемните области и съответно да се назначи определен вид лечение. Инжекциите с ботулинов токсин блокират мускулите, отговорни за гънките около очите и челото. Известният невромодулатор временно предотвратява появата на видими линии в горната част на лицето – бръчките пачи крак около очите, тези между веждите, както и набразденото чело, което придава намръщен вид.

Дермалните филъри с хиалуронова киселина помагат за премахване на бръчки около устата, придават по-голяма плътност на устните и изглаждат някои фини линии в други области на лицето като чело, скули, брадичка.

Акне

Появата на пъпки не е състояние, което засяга индивидите само в юношеска възраст. Въпреки, че е считано за проблем на тинейджърите, акнето може да се появи и в по-късен етап от живота, поради определени вътрешни фактори като хормонални проблеми. Появата на пъпки и черни точки може да засегне хора във всяка възраст. За щастие, с напредване на медицината, на преден план излязоха процедури, които успешно се справят с образуването на акне.

Микродермабразиото помага за премахването на съществуващи пъпки, изчиства натрупалата се мръсотия и отпушва порите, а също така предотвратява видими увреждания на кожата и образуването на белези. Чрез химическия пилинг се отстранява епидермалния слой, като същевременно се дава път за израстването на нова, млада и стегната кожа.

Обезкосмяване

Премахването на нежеланото окосмяване е лесен и удобен начин за постигане на копринено гладка кожа, което ни кара да се чувстваме отново млади.

За разлика от конвенционалните методи като бръснене и кола маска, лазерната епилация не само премахва космите напълно, но и не предизвиква образуването на възпаление, обрив и раздразнение след процедурата. Не е изненадващо, защо това е една от най-популярните терапии за изящен външен вид. За постигане на максимално добри резултати е необходимо да се извършат няколко сесии в рамките на 3-5 месеца, тъй като епилацията отстранява само космите в активна фаза.

При наличието на различни, но достатъчно ефективни процедури срещу остаряването, не е необходимо да се замисляте за подлагане на хирургични интервенции. Дермато-козметичен център Belle Femme разполага с богат набор от терапии, които ще придадат свеж, здрав и тонизиран вид на Вашата кожа, за да се почувствате отново млади и красиви.