Д-р Манджукова

Подходящи естетични процедури за мъже

Изглежда, че в днешно време мъжете стават все по-фокусирани върху грижата за кожата, като рутинно използват продукти за поддържане на външния вид, включително кремове против стареене и за намаляване на тъмните кръгове около очите, почистващи и ексфолиращи разтвори. В ерата на иновативните решения, които се простират във всяка една сфера на живота, все повече и повече представители на силния пол се интересуват от модерните алтернативи за поддържане на своя облик. Наравно със своите половинки те целят да изгладят своя тен, да отстранят замърсяванията и мъртвите клетки и да се справят със стареенето на кожата с продукти като хиалуронова киселина. Съвсем естествено е стремежът на господата към здрава и млада кожа да достигне и до постиженията на модерната дерматология и различните видове естетични процедури, с които може да се адресират конкретни състояния:

Инжекции против бръчки – тази процедура е бърза, неинвазивна и не налага хирургическа намеса. Подходяща е за бръчките в областта на челото, около устните и очите, където се появяват първите линии. Освен естетични цели, този вид терапия може да се прилага и за облекчаване на медицински състояния. Инжекциите се поставят, за да отпуснат и контролират мускулното напрежение или за да блокират химичните сигнали, с което се облекчават симптоми и болки при мигрени, Синдром на темпоромандибуларната става, свръхактивен пикочен мехур, кривогледство, хиперхидроза.

Ботулинов токсин – Ефективно третира белезите на застаряването както при мъжете, така и при жените около очите, носа и устните, по шията. Процедурата е кратка, безболезнена, няма период на възстановяване и изисква регулярно повтаряне, за да се поддържа ефектът ѝ. Специфичните особености за поставянето на ботулинов токсин при мъжете могат да бъдат разгледани тук.

Дермални филъри – подпомагат кожата да възстанови естествения си поддържащ слой, коригират линии, изглаждат бръчки, белези, вплътняват изтънели устни,  възвръщат обема и плътността на кожата, подобряват неравности. Изключително лесна, бърза и безболезнена терапия, като някои от резултатите могат да имат ефект от няколко месеца до година. Подробности за поставянето на дермалните филъри на мъже могат да бъдат разгледани тук.

Възстановяване на коса – съвременните козметични терапии предлагат успешно спиране на косопада и възстановяване на косата, от което са засегнати предимно господата. Постиженията на модерната медицина изключват всякакви белези, за разлика от традиционните методи за присаждане на коса. Най-общо казано, отделни космени фоликули се изваждат един по един и се поставят в по такъв начин върху скалпа, така че да стимулират растежа и резултатът да е дълготраен и естествен.

Лазерна епилация – далеч не само дамите вече се радват на лазерната епилация и дълготрайния ѝ ефект. Все повече представители на силния пол използват този метод, за да се отърват от нежелано и неестетично окосмяване в областта на гърдите, корема, гърба и врата, като в същото време избягват врасналите косми, порязванията и другите неприятни ефекти, съпровождащи традиционните методи за премахване на окосмяване. Подробности за отстраняване на нежелано окосмяване при мъжете – тук. 

Възстановяване на кожата с лазер – това е нехирургична процедура за изглаждане на фини линии, бръчки, петна, белези, розацея, акне и други несъвършенства. Предпочитана е от пациентите, защото може да бъде насочена към индивидуалните потребности – има различни лазери, с които опитният специалист може конкретно да влияе върху определено състояние.

Химичен пилинг – това също е нехирургичен метод, при който с помощта на киселинен разтвор се отстранява нарушената кожа, замърсяванията и мъртвите клетки, стимулира се производството на колаген и се подобряват текстурата и цвета на кожата. Препоръчват се за акне, белези, бръчки, хиперпигментации, слънчеви увреждания и загрубяла кожа.

Микронийдълинг – резултатът от тази терапия се корени в концепцията да подсили естественото оздравяващо свойство на кожата. Ползите за мъжете от нея са отстраняване на редица несъвършенства като отпусната кожа, неравен тен, леки белези от акне, големи пори, стрии, бръчки. 

Отстраняване на татуировки – все някога, поради някаква причина, човек си прави татуировка и все някога, поради някаква причина, човек иска и да „изтрие“ татуса си. Модерните лазери позволяват имено премахване на различни видове и цветове мастило от всички видове кожа.

Намаляване на телесна мазнина – понякога диетите и физическата активност не водят до желаните резултати с нужната скорост. Съществуват процедури, които са минимално инвазивни и премахват мастните клетки в определени части на тялото.

В дермато-козметичен център Belle Femme представителите на силния пол могат да съчетаят своите желания за поддържане и възстановяване на външния вид с опита д-р Снежана Манджукова – доказан специалист в областта на естетичната медицина. Нейната експертиза и познания са в помощ на пациентите, които се колебаят коя е подходящата процедура за подмладяване и подобряване на външния вид.

На база своя дългогодишен стаж в областта, д-р Манджукова може да посъветва своите пациенти за най-подходящото естетично лечение. Същевременно, като експерт в лицевата естетика, тя винаги взима предвид желанието за промяна и помага за постигане на желания контур на лицето.