Д-р Манджукова

Подмладяване на кожата в областта на шията

В продължение на много години фокусът на козметичните процедури, а и на цялостната грижа за организма, падаше върху лицето, като за съжаление други деликатни области като ръце, деколте и шия оставаха малко встрани. Е, разбира се, те не са изцяло пренебрегвани, но така или иначе по-голяма част от вниманието винаги се фиксираше върху предната част на главата.  Показателно е, че след сесии с ботулинов токсин, филъри и лазерни процедури, голяма част от пациентите остават доволни от подмладения външен вид на лицето си, като в същото време желаят този изглаждащ и стягащ ефект за врата и гърдите. За тази цел трябва да се разшири кръгозорът, да се приеме, че шията и деколтето са логично продължение на лицето и никога не бива да бъдат изоставяни от стремежа за подмладяване на кожата. Външният вид е като филм с различни актьори, а главни роли в него играят също и шията, и областа около гърдите.

Важно е да се отбележи, че кожата на шията е доста крехка, тънка и особено склонна към негативните ефекти от увреждането на слънцето. Това води до образуване на фини линии, набръчкване, отпуснатост, хиперпигментация и други признаци на стареене на кожата. Шията и деколтето са области, в които най-ясно се изразяват първите признаци на стареене на кожата, именно заради малкото на брой мастни тъкани и заниженото производство на мазнини в сравнение с лицето. Това ги прави по-склонни към развитие на бръчки и изсушаване.

За щастие, дерматологията е открила разрешение и за тези неизменно появяващи се проблеми, като предлага няколко различни практически решения:

Топични козметични продукти:

Действието на слънцезащитните продукти, хидратиращите козметични серии, овлажнителите, антиоксидантите, ретинолите, които се използват за освежаване и подмладаяване на лицето, може да бъде полезно също и за кожата на врата и деколтето и да се предотврати разграждането на колаген и еластин в тези области. Препоръчва се третирането с ретиноли или третиноин да се извършва само веднъж или два пъти седмично, за да привикне кожата към тях. Не бива да се забравя, че тези области могат да бъдат много по-податливи на сухота и дразнене в сравнение с лицето.

Ботулинов токсин

Ботулиновият токсин може да се използва и в областта на шията, за отпускане на платизмените мускули, познати и като вертикални „шийки“. Платизмата е основният мускул на врата и тъй като не е свързан директно със специфична кост, доста по-бързо губи своята еластичност. Постепенната загуба на еластин и колаген води до появата на по-отпусната и набраздена кожа на шията, която може да бъде коригирана чрез инжектиране на малки количества ботулинов токсин във всеки един вертикален платизмен мускул. По този начин кожата би изглеждала значително по-гладка, запазена и „недокосната“ от времето.

Дезоксихолова киселина

Това е революционен продукт за инжектиране, който има свойството да унищожава мазнините в областта на шията или „двойната брадичка“, което от своя страна намалява проблемът с отпуснатата кожа на врата. Веднъж разрушени, клетките вече не могат да съхраняват или натрупват мазнини, тъй че не е необходимо повторно лечение, след като се постигне желаният резултат. Дезоксихоловата киселина притежава свойството да стяга кожата, което води до ефектни и неоспорими резултати при много пациенти с появата на по-строга, дефинирана челюстна линия.

Лазерни процедури

До голяма степен всяка лазерна процедура, направена на лицето, може да се използва и на врата, и на деколтето. Опитен практикуващ специалист е в състояние да персонализира лазерните настройки за ефективно лечение на тези деликатни области.Интензивната пулсираща светлина е ефективен начин за лечение на тонуса на кожата чрез намаляване на появата на кафяви петна и зачервявания.

Лазерните и радиочестотните процедури могат ефективно да лекуват текстурата на кожата чрез омекотяване на фини линии и бръчки.

Във всеки един от изброените случаи можете да се свържете с дермато-козметичен център Belle Femme, където се предлага разнообразие от процедури за подмладяване, стягане и усъвършенстване на кожата в областта на шията. Защото тази деликатна област имат нужда от задълбочена грижа, особено внимание и специално отношение. Да бъде поддържана в онзи блестящ вид, който виждаме в рекламите и мечтаем да пренесем върху самите нас.