Д-р Манджукова

Поддържане на млад и здрав външен вид с маски за лице

Маските за лице навлязоха с бързи темпове на пазара на козметични продукти и се утвърдиха като един от най-популярните методи за домашна грижа на кожата. Те могат да бъдат прекрасна добавка към настоящия режим за поддържане на здрав и млад външен вид, като същевременно допринасят с различни ползи за кожата на лицето. Една от основните причини за широкото им разпространение е възможността да бъдат използвани често, в зависимост от индивидуалните нужди. Независимо дали под формата на гел, крем, лосион, серум, маските за лице могат да бъдат използвани за различни кожни състояния – хидратиране на суха кожа, изчистване на комедони и гнойни пъпки, предотвратяване на акне, а някои от тях съдържат съставки, предназначени да ексфолират и отстранят мъртвите клетки.

В зависимост от вида, маските за лице биват глинени, абсорбиращи се от кожата, маски за изплакване, отлепяне, маски за през нощта и много др. И точно както има много различни видове маски за различни цели, така съществуват различни начини за тяхното използване. Техниката и процесът за поставяне на маска за лице не са едни и същи и следва да се спазват посочените указания за нанасяне, изчакване и изчистване, за да се постигне максимален ефект от употребата.

Подобно на останалите козметични средства, маските за лице също имат своя собствена уникалност. В зависимост от специфичната необходимост на съответната кожа, маските могат да донесат ползи или да не допринесат за подобряване на моментното състояние. В добавка към това следва да се приспаднат и фактори като хормонални промени, метеорологични условия, генетична обремененост, излагане на тялото на слънчеви лъчи, които също засягат кожата и ефекта на маската върху нея. Представяме на Вашето внимание полезно изучаване на важните факти за този козметичен продукт.

Наред с всички ползи за кожата, маските предлагат сетивно преживяване, което носи приятно усещане и подобрява психологическия комфорт. Маските за лице имат следните предимства, които не бива да бъдат пропускани:

Терапевтични ефекти

Както бе споменато по-горе, маските за лице засилват позитивните усещания, което изцяло се дължи на абсорбираните от кожата етерични масла и съставки. Използването им допринася за увеличаване на терапевтични ползи, които на свой ред стимулират сетивата и освобождават ума и организма от ежедневния стрес.

Дълбоко почистващ ефект

Сигурно ли е, че ежедневното почистване е достатъчно за премахване на натрупалите се мръсотия, омазняване и грим? Все пак трябва да се знае, че само част от наслояванията се намират в повърхностния слой на кожата. Въпросът е как да се отстранят токсините, които се простират дълбоко под горните слоеве на кожата? Отговорът: с помощта на маска за лице. Тя се поема от дълбоките слоеве на кожата, като по този начин позволява детоксикиране и значителни подобрения на външния вид с течение на времето.

Премахване на мъртвите кожни клетки

Мъртвите клетки, които се натрупват върху епидермалния слой на кожата, запушват порите и това води до образуване на черни точки и гнойни пъпки. Маските за лице помагат за премахване на мъртвите клетки на кожата, правят я по-гладка на допир, нежна и стегната. Отварянето на порите благоприятства за по-лесното абсорбиране на подхранващи кожата продукти.

Трансформация на кожата

Маските за лице могат да стимулират кръвообращението. Втвърдяването и отстраняването на токсините благоприятства разширяването на кръвоносните съдове в кожата, което позволява по-добро кръвообращение. Крайният резултат е подобрен тонус, по-мека, гладка и озарена кожа, свеж и красив вид.

Подобряване режима на красота

Въпреки че маските на лицето не могат да заменят основните компоненти (кремове, лосиони, овлажнители) на рутинната грижа за кожата, те действат като прекрасни и ефективни допълнения към нея. Обикновено всяка маска има собствен набор от инструкции, затова следва да бъдат внимателно спазени за постигане на максимална ефикасност. Дори и да не се използват редовно, маските за лице могат да бъдат освежаващо допълнение, съчетано с вечерните лосиони и кремове или когато е необходим хидратиращ тласък. В заключение, препоръчвам използването на доказани марки маски за лице, които са съобразени с индивидуалните нужди на всеки тип кожа.