Д-р Манджукова

Мъже и поставяне на дермални филъри

Стареенето на кожата е част от естествената човешка „мозайка на старостта“, през която преминава целият организъм с напредването на възрастта. С течение на времето измененията в тялото започват да следват различни траектории в отделните органи, тъкани и клетки. И докато признаците на стареене на вътрешните органи са маскирани за околните „очи“, кожата дава първите очевидни белези на изминалото време.

За щастие, в помощ на индивидите на преден план излизат глобално разрасналите се естетични и козметични решения, които предоставят възможности на желаещите да заличат появяващите се белези на старостта. А все по-често от тези алтернативи започват да се възползват представителите на силния пол.

Някъде в миналото остана схващането, че грижата за кожата е приоритет за жените, докато техните половинки твърде рядко посягат към тоалетката с принадлежности за запазване на младия и сияен облик. Дните, когато грижата за кожата и козметичните процедури бяха насочени само към дамите, отдавна отминаха. В настоящето естетичните процедури за мъже непрекъснато се увеличават, особено когато става дума за инжекционни препарати като ботулинов токсин и дермални филъри. Сега повече от всякога младите, преминаващи 30-ата си годишнина, господа търсят превантивни лечения, които забавят признаците на стареене и подобряват типичните мъжки черти. За зрелите мъже, които са загрижени да останат конкурентоспособни в работата или просто искат да изглеждат като млади, здрави и привлекателни, дермалните филъри са минимално инвазивно и почти моментално решение.

Известни още и с наименованията „бустери“ и „пълнители“, хидратиращите филъри са една от най-популярните възможности за заличаване на признаците на стареене. Те представляват  инжекционни субстанции с хиалуронова киселина, която е естествено вещество, намиращо се в клетките на кожата на човешкото тяло. Хиалуроновата киселина осигурява допълнителен обем, хидратация и подхранване на клетките, като същевременно увеличава и нивата на основните протеини – колаген и еластин, които са от съществено значение за структурата и състоянието на кожата. В резултат на това филърите могат да осигурят редица ползи за лицето, добавяйки структура и форма към зоните, които се третират.

Най-общо казано процедурите за поставяне на пълнители за мъже и жени имат едни и същи основни цели – подобряване на външния вид на лицето. Дерматолозите препоръчват тези подхранващи кожата субстанции за подобряване на дефиницията и контурите, изглаждане на линиите и бръчките и придаване на обем там, където е необходимо. Разглеждането на метода в дълбочина, обаче,  показва някои специфични за половете фактори, които трябва да се имат предвид, когато се подхожда към самата процедура.  

Повечето мъже пациенти желаят по-фино подобрен външен вид от дамите. Въпреки че господата споделят желанието да изглеждат по най-добрия начин, те не искат резултатите им да изглеждат неестествени или прекалено „съвършени“. Освен това, съществуват и ключови точки на разграничаване между мъжката и женската анатомия, както и разлики в естетическите тенденции и предпочитания. Например силната и дефинирана брадичка и челюст се считат за класически красиви черти. Пациентите от мъжки пол често избират да подобрят именно тези свои характеристики, докато пациентите от женски пол се стремят те да бъдат смекчени, ако са изпъкнали. Също така за представителите на мъжкия пол дермалните пълнители се използват за:

  • Минимизиране на дълбоките мимически гънки и повърхностните фини линии
  • Добавяне, повдигане и обем на средната част на лицето
  • Добавяне на проекция към слаба брадичка или линия на челюстта
  • Подобряване външния вид на белези от акне
  • Добавяне на фин обем към слъзните корита за намаляване на вдлъбнатините, тъмните кръгове и фините линии
  • Подобряване формата на носа и постигане на симетрията в пропорциите на лицето

Тъй като всяко лице е уникално, а естетичните процедури имат както своите силни страни, така и недостатъци, от изключително важно значение е да се обсъдят с опитен специалист очакваните резултати. Консултациите гарантират, че пациентите ще получат най-полезната за тях терапия, въз основа на поставените цели и предварително набелязани области на подсилване.

Самата процедура започва с почистване на кожата и прилагане на анестезия или обезболяващ крем за комфортно изживяване и минимално чувство на болка. След като обезболяващият препарат започне своето действие, дерматологът използва игла или малка канюла, за да инжектира пълнителя в предварително обозначените целеви области. Инжекциите се поставят на определени стратегически точки, за да се постигне желаната степен на корекция, като същевременно се запази мъжествената структура на лицето. Не рядко експертите предпочитат да поставят по-плътен и вискозен пълнител, за да се запълни по-голямата костна структура и по-плътната кожа на мъжете.

Процедурата с дермален филър отнема до 30 минути, за да завърши в зависимост от броя на зоните, които се нуждаят от третиране. Може лесно да се вмести в обедната почивка или по всяко друго време от деня, в зависимост от натоварения график. Извършващият процедурата може да предупреди пациента за евентуално подуване или образуване на синини, които отшумяват до ден или два.

Първите резултати от поставянето на дермални пълнители могат да бъдат забелязани веднага. Филърите незабавно добавят обем и форма там, където са инжектирани, придава на лицето ви млад, дефиниран и пропорционален вид. През следващите две седмици продуктът се абсорбира и интегрира в тъканите, за да постигнете крайния си резултат. Редовните последващи процедури поддържат подобрения вид в дългосрочен план.

При всяка инжекционна терапия нивото на обучение и опит на дерматолога играят важна роля за крайния резултат. Изключително важно е изборът да се сведе до експерт, който разбира основните разлики в лечението на мъжете и жените.

В Belle Femme запазването на час за консултация, насрочването на процедура и в последствие оформянето на някои породени с годините несъвършенства чрез инжектирането на дермални филъри, гарантира запазване на сияйния младежки облик и бляскав вид. Използваните в дермато-козметичния център световно известни марки дермални филъри са обещание за дълготрайни и качествени резултати.

Comments ( 1 )

  • […] Дермални филъри – подпомагат кожата да възстанови естествения си поддържащ слой, коригират линии, изглаждат бръчки, белези, вплътняват изтънели устни,  възвръщат обема и плътността на кожата, подобряват неравности. Изключително лесна, бърза и безболезнена терапия, като някои от резултатите могат да имат ефект от няколко месеца до година. Подробности за поставянето на дермалните филъри на мъже могат да бъдат разгледани тук. […]

Comments are closed.