Д-р Манджукова

Моделирайте своето тяло с мезотерапия

Искало ли Ви се да възвърнете отдавна изчезналата красива форма на Вашето тяло? Нима има човек, който да не иска и обикновено в такива случаи се прибягва до ограничаване на количеството храна и започване на активен спорт. Да, грижата за външния вид неизменно присъства в нашия дневен ред – някои полагат повече грижи; други не са така стриктни към себе си, което води до нежелани проблеми за тялото, кожата и целия организъм. Когато решим да се вземем в ръце и да изкореним появилите се проблеми (излишни килограми, целулит, стрии), не винаги диетите и спортът дават необходимите резултати.

Какво е необходимо да направим, когато тичането, аеробиката и фитнесът не са достатъчни за постигането на перфектна фигура? Всичко изцяло зависи от нас самите – от решението с какво и кога да се храним, намаляване на стреса, спиране на цигарите, до избора ни на метод за извайване на елегантно тяло. Възможностите, които предлага дермалната медицина, са бързи, безболезнени и ефикасни, осигуряват възвръщане на самочувствието и намаляване на психологическото неразположение.

Мезотерапията за тяло е един от методите, които успешно отстраняват мастни натрупвания и дават нов живот на кожата. Чрез подкожно инжектиране на коктейл от активни съставки се постигат завидни резултати в премахването на целулит, стрии, белези от акне или наранявания. Без крайно изморителни упражнения, без лишения и строг хранителен режим, мезотерапията постига видими резултати още на седмия ден от първата процедура.

Образуването на целулит засяга всички възрастови групи, а появата му започва още при развитието на тялото в юношеските години. За пиков период може да се считат между 25-та и 35-та година от възрастта, като ненавременното взимане на мерки задълбочава проблема. Специфичните области, които засяга, са ханш, бедра, седалищни части, корем – там, където има засилено струпване на мастни тъкани. Набръчканата (портокалова кожа) в тези зони е резултат от заболяване на съединителната тъкан – нарушено кръвообращение и натрупването на мазнини и токсини в мастните клетки.

Решенията на проблема са консултация с диетолог, изготвяне на определен хранителен режим, антицелулитни спа процедури, масажи, изработване на тренировъчен план за изгаряне на калории и излишните мазнини. Въпреки това, в редица случаи не се наблюдава видим ефект или е необходимо месеци наред активна дейност, за да получим задоволителен резултат.

В дермато-козметичен център Belle Femme препоръчваме да заложите на изпитания, напълно безболезнен метод на мезотерапията. Той гарантира подхранване на кожата, освобождаване на натрупаните вредни вещества в мастните клетки и възстановяване на нормалния хидробаланс. Мезотерапията е процедурата, която лесно и бързо ще направи нашата кожа гладка, гъвкава и еластична.