Д-р Манджукова

Лазер Cutera

Лазер Cutera

Лазерно подмладяване на кожата – Laser Genesis

Третиране на бръчки, разширени пори, дифузна червенина, подобряване структурата на кожата, белези. Процедурата Laser Genesis е високо технологичен, иновативен метод за постигане на перфектен и свеж вид на Вашата кожа.

Какво третира Laser Genesis?

Индикации:

— Розацея / Дифузна червенина;

— Пойкилодерма на Civatte;

— Редуциране на белези: включително хипертрофични и келоидни белези;

— Редуциране на бръчки;

— Подобряване структурата на кожата;

— Редуциране размера на порите.

Предимства на Laser Genesis:

Клинично доказана ефективност – Laser Genesis е одобрена и в научен аспект като метод за синтез на нов колаген.

Прилага се при всеки тип кожа и кожа с тен през цялата календарна година – дори през  летния период, Laser Genesis безопасно третира тип кожа от I-VI без опасност от пигментиране.

Без гел, анестезия или прекъсване на ежедневния ритъм на работа – процедурата е невероятно комфортна и релаксираща за пациента.

Кои области могат да бъдат третирани?

Отлични резултати се постигат при третиране в областта на лицето и шията. По препоръка на Вашия дерматолог биха могли да бъдат третирани и други части на тялото. С short–pulsed 1064 nm  Laser Genesis се третират успешно и белези от акне, постоперативни белези, белези от изгаряне и др.

Какво се случва веднага след процедурата?

Веднага след процедурата е възможно леко зачервяване, което изчезва до няколко часа след процедурата. Незабавно можете да се върнете към Вашия ежедневен ритъм на работа, като поставите слънцезащитен крем, ако Ви предстои да се излагате на пряка слънчева светлина.

Колко процедури са необходими?

Обикновено за постигане на оптимален резултат – от 4 до 6 процедури през 4 седмици. Ефектът след първата процедура е видим, но незначителен в сравнение с постигнатия краен резултат. Консултирайте се за необходимия брой процедури с Вашия дерматолог.

Кои са противопоказанията за извършване на процедурата Laser Genesis?

Херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона, злокачествени кожни образувания, бременност, епилепсия и др. неврологични заболявания.

Titan – Стягане на кожата – Безоперативен лифтинг

Titan – първият метод за стягане на кожата с помощта на светлината! Неинвазивна терапия за подмладяване и възстановяване еластичността на кожата, посредством контракция на колагеновите влакна и производство на нов колаген. Titan e интелигентно решение за Вашия перфектен външен вид – лифтинг без хирургическа намеса, период на възстановяване или инжекции.

Как работи платформата Titan?

Процедурата Titan е внимателно проучена в множество клиники по цял свят. Тя е сертифицирана и одобрена за третиране на бръчки в Европа, както и за универсална употреба в дерматологията в Канада и USA. Титан използва безопасна инфрачервена светлина в спектъра от 1100 – 1800 nm,която загрява дермата в дълбочина до определена температура. Загряването дълбоко под повърхностния слой на кожата предизвиква незабавна контракция на колагеновите фибри, което респективно води до стягане на кожата. По време на процедурата повърхностният пласт на кожата (епидермиса) е предпазен посредством вградено постоянно охлаждане в самия накрайник на Titan платформата. Като резултат от процедурата, освен незабавната контракция на колагеновите влакна, следва поява на нов колаген, което води до възобновяване на еластичността кожата, премахване на бръчки, стягане на провисналата кожа.

Технологията Titan:

— Първата технология, използваща безопасна инфрачервена светлина;

— Стяга отпуснатата и излишна кожа по лице и тяло;

— Стимулира дългосрочно производство на нов колаген;

— За всеки тип кожа и кожа с тен, през цялата календарна година;

— Висок профил на безопасност, без никакви странични реакции;

— Безоперативна процедура, без локална анастезия.

Кои области могат да бъдат третирани?

Titan работи там, където има загуба на еластичност на кожата. Отлични резултати се постигат при третиране в областта на лицето, шията, корема, вътрешна част на ръцете, бедрата, както и за повдигане на клепачи и др.

Какво се случва веднага след процедурата?

Незабавно след процедурата Вие имате усещането за леко загряване на кожата, възможна е появата на лека червенина в областта на третирания участък. Тази странична реакция изчезва след няколко часа.

Кога ще видя резултата?

При някои пациенти резултатът е незабавен. За повечето от тях обаче максимален видим резултат има след три до шест месеца след процедурата – времето, необходимо за формирането на нов колаген и възстановяване еластичността на кожата.

Кои са противопоказанията за извършване на процедурата Titan?

Херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона, злокачествени кожни образувания, бременност, епилепсия и др. неврологични заболявания.

Колко процедури са необходими?

За постигане на максимален резултат се препоръчват от две до три процедури през определен интервал от време, по преценка на Вашия дерматолог.

Процедура LimeLight – нов, неинвазивен метод за подмладяване на кожата

Ефективно третира фотоувреждания – пигментации, червени и кафяви петна от слънцето, васкуларни образувания, телангиектазия-лице, дифузна червенина

Какво представлява процедурата Lime Light – лице?

Нов, неинвазивен метод за подмладяване на кожата. Процедурата позволява комбиниран подход при отстраняване на проблемите, възникващи с течение на възрастта – едновременно третира дифузна червенина, телангиектазии, васкуларни образувания, в съчетание с фотоувреждания – пигментации, червени, кафяви петна от слънцето. Изключително добре се повлияват светли и тъмни кафяви петна, пигментации, третирането на които преди беше много трудно.

Кои области могат да бъдат третирани?

Изключително подходящ за лице, шия, деколте, ръце.

Какво всъщност представлява процедурата?

Наличието на три програми – А, В и С дава възможност на Вашия дерматолог да избере точния режим спрямо Вашия проблем, съобразно Вашия тип кожа и селективно да третира кафяви и/или червени петна (програма С). Терапевтичният ефект при третирането на тези петна идва всъщност от използването на интензивна пулсова светлина, като клиентът има усещането за леко щипване в момента на подаване на импулса.

3D концепция за подмладяване на кожата от Cutera

Всеки човек остарява по различен начин. С течение на възрастта настъпват промени в различните слоеве на кожата: най-общо тези промените биват обобщени в три основни групи: Фотоувреждания на ниво епидермис: червени и кафяви петна, поява на петна от слънцето, лунички, възрастови петна, дифузна червенина, телангиектазии. Промени в структуратана ниво папиларна дерма: разширени пори, бръчки, белези от акне, нееднородна структура на кожата и др; Загуба на еластичност – отпускане на клепачи, долна част на лицето, „turkey neck“, корем и др – на ниво дълбока дерма.

Уникална триизмерна концепция на американската фирма CUTERA за подмладяване на кожата комбинира три различни подхода за въздействие върху кожата – на ниво епидермис, папиларна дерма и дълбока дерма. Концепцията се основава на факта, че взаимно допълващите се процедури дават по-добър, бърз и цялостен резултат, повишавайки удовлетвореността на пациента.

Типичните протоколи за процедури са: 3 до 5 процедури, интервал – 4 седмици.

Процедурата „Laser Genesis“ (използвайки Nd:YAG laser, 1064 nm дължина на вълната и уникален микросекунден импулс) е неинвазивен метод, подобряващ структурата на кожата – на ниво папиларна дерма (papillary dermis). Енергията на лазера стимулира възпроизвеждането и прегрупирането на колаген, което води до подобряване структурата на кожата изглаждане на бръчки, премахване на белези, разширени пори.

Процедурата „Titan“ подобрява еластичността на кожата чрез контракция на колагеновите фибри и производство на нов колаген чрез константно, продължително загряване на дермата в дълбочина посредством инфрачервена светлина, последвано от незабавна термо-контракция на колагеновите фибри, колаген денатурация и морфологична промяна на колагеновите фибри. Вторичен ефект – последващo дълготрайно изграждане на нов колаген. Обхват на третираните области – лице, шия, корем, вътрешна част на ръце и крака.

 

Един от основните компоненти, за да бъде кожата ни гладка и нежна при допир е хиалуроновата киселина. Тя е основна съставка, съдържаща се в кожата и отговаряща за нейното хидратиране и подхранване.

Хиалуроновата киселина осигурява гъвкавостта, еластичността и плътността на нашата кожа, като намаляването на нейните количества в организма води до появяването на бръчки и кожни дефекти. По-простичко казано, ако в организма няма достатъчно хиалуронова киселина, в огледалото ще ни погледне едно уморено лице с бръчки. Нарушаването на водния баланс на кожата се появява с напредване на възрастта, когато кожата изтънява, става по-суха, по-чувствителна, изпитвайки необходимост от допълнителни количества хиалуронова киселина.

Хиалуронова киселина можем да си набавим и чрез козметичните кремове, но практиката показва, че количеството, което се абсорбира от кожата е крайно недостатъчно, за да върне предишния ѝ блясък и здравина.

Един от най-ефективните и безопасни методи за подхранване на кожата е поставянето на дермални филъриПоставянето им не отнема повече от 10 – 20 мин., като самата процедура е напълно безопасна и представлява инжектиране на хиалуронова киселина в области като:

  • Околоочен контур
  • Скули
  • Обем и подчертаване на устните
  • Линиите около устата (назолабиални гънки)
  • Лицев контур
  • Марионетни линии
  • Бръчка между веждите (глабеларната бръчка)
  • „Пушачески бръчки“ (бар код бръчки)

Поставянето на дермални филъри е напълно безвреден и естетичен начин за подхранване на кожата, който е съобразен с нуждите на пациента.

Ефектът от дермалните филъри е видим, а желаните резултати са налице след около 7-мия ден, когато отзвучават евентуални нежелани ефекти (като зачервяване на областта, където е поставен филърът). Трайността на дермалните филъри продължава до 12 месеца.

Все по-популярни са и филърите за коса, които се справят бързо и успешно с проблема с нежелания косопад.

В Belle Femme се използват висококачествени технологии и козметични продукти, които гарантират по-голяма продължителност на ефекта от процедурата, както и възвръщането на естествения блясък на кожата. Консултацията с опитен специалист, в лицето на д-р Манджукова, спомага за правилната преценка в избора на процедура и води до постигането на желани резултати.