Д-р Манджукова

Изглаждане на бръчки с парафин терапия

В наши дни жените могат да намаляват, предотвратят или дори заличат признаците на стареене, без да прибягват до операция. Нехирургичните естетични процедури, известни още като козметични процедури за кожата, намаляват появата на бръчки и фини линии на лицето, нежелано окосмяване, видими кръвоносни съдове, разширени пори и белези от акне. Напредъкът в медицината позволи третирането на тези проблеми да се случва чрез най-различни методи и терапии. На бял свят се появиха микродермабразиото, химическият пилинг, мезотерапията и още куп процедури, даващи възможност кожата да придобие мечтания от клиентите облик.

Една от тайните на доброто взаимодействие на кожата с козметичните процедури е консултацията със специалист и определяне на индивидуалните нужди на кожата. Например, лечението на суха кожа и съпътстващите я състояния може да отнеме много време, главно в търсене на подходящите продукти за хидратиране. Така в помощ на потребителите на преден план излизат козметичните терапии – подсилващи агенти като дермалните филъри, PRP процедурата, мезоконците с лифтинг ефект – познати на широкия кръг публика. Наред с тези процедури, дълбокото почистване, отличното хидратиране и подхранване на кожата може да се осъществи и с парафиновата терапия за лице. 

Парафиновите восъчни маски за лице са разработени през 60-те години, но това не значи, че употребата на парафин за медицински цели започва от средата на миналия век. Използването му е залегнало в холистичната медицина още от времето на Римската империя. Понастоящем парафинът заема място в различни лечебни направления – за възпаления, засягащи опорно-двигателния апарат, за труднозарастващи и дълбоки рани, както и в дермато-козметичната индустрия заради способността му да почиства порите, да намалява бръчките и да овлажнява лицето.

През последните години парафиновите процедури за лице набират популярност заради изключителните си почистващи и хидратиращи свойства. По-подробен анализ показва тяхната сила като средство за:

Почистване на порите

Парафиновият восък има висока топлинна способност и е в състояние да задържи топлината по-дълго от другите вещества за лице, като по този начин изкарва наслояванията и мръсотията от порите. Благодарение на своя топлинен ефект, парафинът отваря порите и по този начин позволява премахването на упоритите комедонни образувания.

Балансиране на тена

Топлината от парафиновия восък кара кръвоносните съдове на лицето да се разширяват. Това причинява повече циркулация на кръв в тези зони, което способства за избелване на тъмните петна и изсветляване на тена.

Премахване на бръчки

Тъй като парафиновият восък е в състояние ефективно да задържа и пренася топлината си, често се използва за успокояване на ставни болки. При парафиновите маски за лице обаче восъкът успокоява преуморените мускули на лицето. Намаляването на напрежението в мускулите на лицето е пряко свързано с редуциране размера на бръчките в тази област.

Овлажняване

Дерматолозите са единодушни, че терапията с парафинов восък е една от най-добрите терапии за хидратиране на кожата. Това е така, защото преди започване на процедурата се прилага интензивен овлажнител (може да се заложи на колагенов еластинов крем или копринено масло) При нанасянето на восъка порите се отварят, което позволява проникване на овлажнителя в дълбоките слоеве. В самият край на лечението овлажнителят се запечатва в кожата с ледено студена вана за лице или чрез криотерапия. Често овлажнителят се запечатва в кожата с ледено студена вана за лице.

Успокояване

Задържането на топлина върху лицето осигурява успокояващи терапевтични ползи, особено за живеещите в области със студен климат, както и за бременните или възрастни жени, които страдат от болка и скованост на мускулите на лицето.  

Дермато-козметичен център Belle Femme се старае да задоволи разнообразните желания на своите клиенти, като предлага богат избор от козметични процедури. В това число може да бъде включена и терапията за лице с парафин, която е ключова за постигането на изчистена, гладка, лишена от бръчки и пигментни петна кожа.