Д-р Манджукова

Зимата и хранителните добавки за освежаване на кожата

Грижата за кожата през зимата може да бъде предизвикателство, особено за региони, в които зимните ветрове са сухи и смразяващи. Комбинацията от ниски температури навън, а след това централно отопление вкъщи и разбира се, не до там здравословен хранителен режим (без витамини и други полезни вещества), може съвсем лесно да повлияе върху общото състояние на кожата.

В този труден период от годината обикновената грижа за кожата е напълно недостатъчна. Външната обвивка има нужда от сила и мощ, за да се справи с предизвикателствата на времето, а тайното оръжие, което може ефективно да се включи в битката със смразяващите температури и пронизващите ветрове, са хранителните добавки за кожа.

Експертните добавки за кожа са пълни с антиоксиданти, супер-съставки и етерични масла, предназначени да подхранват кожата отвътре навън. Подсилването на зимния режим с тези екстри, спомага за увеличаване на хидратацията и укрепване защитната функция така, че с настъпването на пролетта да няма следа от сухата и дразнеща кожата зима. 

Добавките за кожа може да помогнат за предприемане на проактивен подход към здравето и благосъстоянието на кожата, тъй като съвсем естествено позволяват да се допълва приема на витамини и минерали. Въпреки че не съществуват алтернативи на здравословната, балансирана диета, добавките увеличават приема на полезни вещества и може лесно да се управляват при натоварен начин на живот. Те също така са чудесна възможност за хора, които избягват определени групи храни и следователно им е по-трудно да достигнат оптималния прием на определено хранително вещество. 

Кожните проблеми, които са особено разпространени през зимата, включват дразнене, зачервяване, грапавост, сухота и образуване на видими линии. За щастие потребителите могат да се възползват от фантастичните ползи на хранителните добавки за кожа, които са на разположение, за да помогнат с преминаването през студените и сурови месеци.

Кожен проблем: Дехидратация

Студеното време може да компрометира епидермалната бариера и да направи кожата по-податлива на дехидратация. Като източник на добри мазнини, омега мастните киселини влизат в ролята на супергерои, когато става въпрос за поддържане на външната обвивка здрава. Изследванията показват, че Омега 3 и Омега 6 поддържат функцията на кожната бариера, което е от решаващо значение за предотвратяване загубата на вода, както и за предпазване от навлизането на съединения от околната среда, проникващи в по-дълбоките дермални слоеве и провокиращи имунен отговор.

Кожен проблем: Зачервяване

Зачервяването обикновено е признак на дехидратация и е често срещано по това време на годината заради минусовите температури, които отнемат естествената влага на кожата. Страдащите от този проблем през цялата година може да открият, че през зимата тяхното състояние се влошава. Сблъскването с температурните амплитуди през целия ден – напускането на отоплявана от радиатор стая и излизането на режещият като бръснач студ –  определено разрушава кожната бариера и оставя червенини по лицето.

В тези моменти хранителната добавката за кожа, съдържаща витамин D може да помогне за успокояване на раздразнението. Човешкото тяло произвежда свой собствен витамин Д, когато е изложено на слънчева светлина, но тя, както е известно, е силно ограничена през зимните месеци. Приемането на добавка с витамин D е удобен начин за попълване на запасите през по-студените и тъмни месеци и също така е полезно за всеки, който прекарва голяма част от деня си на закрито.

Кожен проблем: Видими линии

Бръчките и фините линии със сигурност изглеждат по-зле през зимата поради естествената дехидратация. Въпреки че има много продукти за грижа за кожата, които твърдят, че помагат за третиране на фини линии, локалната грижа за кожата не може да достигне до дермата. Приемането на добавка помага хранителните вещества да достигнат до дълбоките слоеве на кожата. За да бъде запазена обвивката здрава и хидратирана, е препоръчително да се приема добавка, съдържаща хиалуронова киселина, която е овлажнител и помага за задържане на влагата.

Проблем с кожата: Липса на свежест

Тъй като човешкото тяло работи извънредно, за да се грижи за жизненоважните си органи през зимата, кожата може да изглежда уморена, отпусната и сива поради застой в кръвоснабдяването. Справянето с този проблем изисква увеличаване приема на витамин Ц. Приет като добавка, той може да помогне за намаляване на възпалението и изравняване на тена на кожата, освен това има супер изсветляващи способности, и помага за връщане на естествения блясък.