Д-р Манджукова

Химичен пилинг

Химичен пилинг

Разнообразието от процедури за придобиване на изящен и свеж външен облик доказват колко силно и бързо се развива медицината в наши дни. Възможностите за различно третиране на една и съща проблемна област се преценяват от специалист дерматолог и се предлагат като вариант на пациентите, желаещи да подмладят и заздравят лицето си, да се изчистят от нежеланите тъмни петна, бръчки или белези от шарка и акне. Един от тези методи, който добива все по-голяма популярност е химичният пилинг. Той представлява контролирано излющване на повърхностните слоеве на дермата (в някои случаи по-дълбоки слоеве); възстановяване на естествения блясък и тонус на кожата. Химичният пилинг се дели на три вида:

  • Повърхностен – в тези случаи се третира най-горния слой на епидермиса с алфа-хидрокси киселини (АХК). Използва се за корекция на фините бръчки, белези от акне и варицела, подхранване на изтощена кожа.
  • Средно-дълбок – при който се използва трихлор-оцетната киселина (ТХА) и е подходящ за премахване на по-дълбоки бръчки и пигментация по кожата;
  • Дълбок – този пилинг се прилага в крайни случаи по преценка на дерматолога, тъй като може да предизвика сериозни странични реакции. В употреба влизат силни киселини за премахване на дълбоки белези.

Специална подготовка за химичния пилинг не е необходима. След консултация с лекуващия специалист се преценява курсът и процедурите, които следва да бъдат приложени. При повърхностния пилинг обикновено се правят повече процедури в търсене на по-ясно изразен ефект, като той може да се случва веднъж на 7 -10 дни. Колкото по-дълбоко е вкарването на органични киселини, толкова по-рядко трябва да са извършваните процедури. За това при средно-дълбокия пилинг интензитетът трябва да е около 4 процедури в рамките на 10-14 дни. Дълбокият пилинг е строго индивидуален и там процедурите и тяхната честота се определят от професионален специалист дерматолог.

Модерните пилинги разрешават употребата им целогодишно. Все по-популярен е PQAGE Evolution, който дава мощен лифтинг ефект, възможност да се третират всички типове кожа и има антивирусно и антрибактериално действие.

В Belle Femme се използват висококачествени технологии и козметични продукти, които гарантират по-голяма продължителност на ефекта от процедурата, както и възвръщането на естествения блясък на кожата. Консултацията с опитен специалист, в лицето на д-р Манджукова, спомага за правилната преценка в избора на процедура и води до постигането на желани резултати.