Д-р Манджукова

Плазмолифтинг, PRP + Хиалуронова киселина

Плазмолифтинг, PRP + Хиалуронова киселина

Въпреки целия потенциал на плазмата, богата на тромбоцити (PRP),  някои пациенти се нуждаят от по-интензивна терапия, което доведе до разработването на фейслифтинга с комбинацията PRP & Хиалуронова киселина.

Процедурата съчетава хидратиращия ефект на HA-биополимер със стимулиращите свойства на растежните фактори. Докато хиалуроновата киселина действа като временен дермален заместител, PRP стимулира околните клетки. Триизмерното скеле бързо се колонизира от фибробласти, които произвеждат компоненти на екстрацелуларния матрикс и промотират желаната реконструкция на дермалната тъкан. По този начин,  приложеният продукт 2 в 1 комбинира за първи път предимствата на  плазмотерапията и невероятните свойства на хиалуроновата киселина, за да даде на дамите, а и на господата това, към което всички се стремим – да изглеждаме по-млади, по-красиви и най-вече естествени.

Плазмотерапията приложена самостоятелно има по-слаб ефект в създаването на обем, затова  Хиалуроновата  киселина (HA)  е  обединена с PRP за  засилване на регенеративните свойства.

Хиалуроновата  киселина също представлява резервоар за освободените активни растежни фактори.

Известно е, че тя е един от главните компоненти на съединителната тъкан на кожата и основната й роля е да хидратира горните клетъчни слоеве, да укрепи съпротивителните ѝ сили и да изглади  повърхността. За съжаление, с напредването на възрастта кожата губи част от хиалуроновата киселина, колагена и еластина, което значително влошава качествата й. Една от основните причини за стареенето на кожата е дехидратацията, а ролята на хиалуроновата киселина в борбата с нея е от голямо значение, защото тя задържа влагата в кожата и създава обем и плътност.

Процедурата отлично възстановява обема на тъканите, придавайки им по-млад  вид. Хиалуроновата  киселина увеличава времето за задържане на растежните фактори в тъканите и създава по-продължителен ефект  върху  миграцията на стволовите клетки и тъканната регенерация, в сравнение с този, упражняван само  от PRP.

Осигурява намаляване отпуснатостта на кожата, като я подмладява и възвръща плътността ѝ, особено в трудни за третиране зони (периорбитална зона, шия и др.)

Плазмата, богата на тромбоцити  предоставя  ключ към био-органично подмладяване на всеки!

 

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА (HA)

  • Повече от 25 години клиничен опит в естетичната медицина
  • Свързва водата и създава обем
  • Стимулира миграцията и пролиферацията на дермалните клетки
  • Обновява и хидратира кожата отвътре
  • Повече от 20 милиона приложения до този момент

 

АВТОЛОЖНА ПЛАЗМА, БОГАТА НА ТРОМБОЦИТИ

  • Увеличава производството на колаген
  • Подобрява еластичността, тонуса и дебелината на кожата
  • Стимулира диференцирането и  пролиферацията  на стволовите клетки
  • Задейства ангиогенезиса
  • Създава волуминизиращ ефект

ДВОЙНО ПО-ЕФЕКТИВНА  ЕСТЕТИЧНА ПРОЦЕДУРА В ЕДНА СТЪПКА – ЗАТВОРЕНА СИСТЕМА