Д-р Манджукова

Неоперативна блефаропластика

Неоперативна блефаропластика

Намаляването на основни вещества в кожата на човек, каквито са колагена и хиалуронова киселина, са един от първите признаци на стареенето, които водят до образуването на бръчки и петна. Това е естествен процес, който се случва при всеки човек, но с напредването на медицината и навлизането на иновативни технологии в естетичната медицина, се появяват все по-нови и ефикасни варианти за хидратиране, здравина и елегантност на кожата. Най-характерните признаци, че нашата кожа има необходимост от подхранване, се забелязват в окололоочния контур. Въпросната зона е предразположена към образуване на бръчки, тъй като е снабдена с най-малко потни жлези и слабо съдържание на мазнини.

Торбичките под очите, отпускането на горния клепач, появата на бръчки тип „пачи крак“, са най-общо изразените проявления при отпускането на кожата в тази област. Естествено е и най-търсените и прилагани интервенции в дермалната медицина да са свързани именно с тази част на лицето.

Последните години популярност набира един нов способ за премахване на стареенето и уморения вид около очите – неоперативната блефаропластика.

Неоперативната блефаропластика се извършва с уред (генератор на плазма), създаващ контролиран плазмен микроимпулс. Плазмата е четвъртото състояние на веществата след твърдо, течно и газообразно. Микрорадиовълните от генератора проникват в определени зони на кожата, като чрез контролирана енергия на върха на тънка игла се извършва манипулация на желаните зони. По този начин се възобновява еластичността, гъвкавостта и здравината на кожата.

В Belle Femme се използват висококачествени технологии и козметични продукти, които гарантират по-голяма продължителност на ефекта от процедурата, както и възвръщането на естествения блясък на кожата. Консултацията с опитен специалист, в лицето на д-р Манджукова, спомага за правилната преценка в избора на процедура и води до постигането на желани резултати.