Д-р Манджукова

Мезотерапия

Мезотерапия

Мезотерапията представлява бърз и ефикасен метод за справяне с фините и дълбоките бръчки, косопад, акне, целулит, стрии. Тя намира широко приложение в медицината за третиране на проблеми с опорно-двигателния апарат и с кръвоносните съдове.

За откривател на мезотерапията се счита френският доктор Мишел Пистор, който още 1952 г. налага използването на процедурата при лечението на ревматични и травматологични заболявания. Няколко десетилетия по-късно този вид терапия се налага в дерматологичната медицина като средство за борба с кожни проблеми, бръчки и др. Самата терапия представлява инжектиране в мезодермата на смес от различни съставки като витамини, аминокиселини, минерали, колаген, екстракти от растения, в зависимост от преценката на Вашия дерматолог.

Основното действие при мезотерапията е хидратация и осигуряване на подхранващи вещества на кожата и допълнително количество колаген, който е основният протеин в човешкото тяло и допринася за естествения цвят, блясък и здравина на кожата. Въздействието върху клетъчните структури на този коктейл от вещества е значително, като все по-често до него прибягват представители и на двата пола при проблеми с косопада. При желание за сгъстяване на косата и активизиране на растежа й в определена област, мезотерапията е един от най-препоръчваните способи.

Методът намира своето естествено приложение и при разрешаване на проблеми с мастни натрупвания, стрии и целулит. Въздействието му е главно върху разграждане на влакна на съединителната тъкан, намалява мастните клетки, подхранва кожата и спомага за обмяната на веществата и лимфния дренаж.

Мезотерапията се извършва в лечебен център от опитен специалист в областта на дерматологията. Видът на коктейла от вещества, които ще бъдат инжектирани, както и броят на процедурите и техният интензитет се определят след проведен преглед с експерт. Препоръчителни са между 4-6 процедури в диапазон през една или две седмици, когато се третира проблемна кожа или се търси ефект на подмладяването ѝ. Когато методът се използва за лечение на косопад, се извършват между 8 и 14 процедури, в зависимост от търсения ефект – веднъж или два пъти седмично. В областта на мезотерапията дермато-козметичен център Belle Femme разполага с най-новите, природосъобразни козметични продукти – витамини, минерали, аминокиселини, нуклеинови бази, колаген, които могат и ще окажат благоприятно подхранващо влияние върху Вашата кожа. Доверявайки се на професионалистите в областта на дерматологията, Вие си гарантирате засилване на еластичността на кожата, здравата и лъскава коса, възвръщайки си своя безупречен външен вид.