Д-р Манджукова

Дермални филъри

Дермални филъри

Свежестта на лицето, поддържането на гладка кожа и прикриването на бръчките, са едни от основните неща, за които полагаме грижи, но не всеки път успяваме да придадем онзи съвършен вид на лицето, който виждаме в рекламите на козметични продукти. Старанието за изящен външен вид, са съпроводени от познание както за самите нас, така и алтернативите, които ни дават различните процедури за подхранване на кожата и възстановяването ѝ в оптимален вид.

Един от основните компоненти, за да бъде кожата ни гладка и нежна при допир е хиалуроновата киселина. Тя е основна съставка, съдържаща се в кожата и отговаряща за нейното хидратиране и подхранване.

Хиалуроновата киселина осигурява гъвкавостта, еластичността и плътността на нашата кожа, като намаляването на нейните количества в организма води до появяването на бръчки и кожни дефекти. По-простичко казано, ако в организма няма достатъчно хиалуронова киселина, в огледалото ще ни погледне едно уморено лице с бръчки. Нарушаването на водния баланс на кожата се появява с напредване на възрастта, когато кожата изтънява, става по-суха, по-чувствителна, изпитвайки необходимост от допълнителни количества хиалуронова киселина.

Хиалуронова киселина можем да си набавим и чрез козметичните кремове, но практиката показва, че количеството, което се абсорбира от кожата е крайно недостатъчно, за да върне предишния ѝ блясък и здравина.

Един от най-ефективните и безопасни методи за подхранване на кожата е поставянето на дермални филъриПоставянето им не отнема повече от 10 – 20 мин., като самата процедура е напълно безопасна и представлява инжектиране на хиалуронова киселина в области като:

  • Околоочен контур
  • Скули
  • Обем и подчертаване на устните
  • Линиите около устата (назолабиални гънки)
  • Лицев контур
  • Марионетни линии
  • Бръчка между веждите (глабеларната бръчка)
  • „Пушачески бръчки“ (бар код бръчки)

Поставянето на дермални филъри е напълно безвреден и естетичен начин за подхранване на кожата, който е съобразен с нуждите на пациента.

Ефектът от дермалните филъри е видим, а желаните резултати са налице след около 7-мия ден, когато отзвучават евентуални нежелани ефекти (като зачервяване на областта, където е поставен филърът). Трайността на дермалните филъри продължава до 12 месеца.

Все по-популярни са и филърите за коса, които се справят бързо и успешно с проблема с нежелания косопад.

В Belle Femme се използват висококачествени технологии и козметични продукти, които гарантират по-голяма продължителност на ефекта от процедурата, както и възвръщането на естествения блясък на кожата. Консултацията с опитен специалист, в лицето на д-р Манджукова, спомага за правилната преценка в избора на процедура и води до постигането на желани резултати.