Д-р Манджукова

Грижа за кожата с ампули

Живеем в епохата на бързоразвиващите се технологии и иновативни решения във всяка сфера. Изключение не прави и козметичната индустрия, в която ежегодно се предлагат ултрамодерни средства и възможности за запазване, възстановяване и подмладяване на кожата. Големите компании непрестанно влагат усилия в търсене на ефективни формули за външния вид, а разнообразието, от което изобилства пазарът, дава свободата да избираме според нуждите на кожата си. Кремове за лице, ръце и тяло, хидратиращи маски, тонери, лосиони са основната част от света на грижата за кожата. Към днешния ден, обаче, с все по-бързи темпове се присъединява още едно отлично допълнение за поддържането на здрава и чиста кожа – ампулите.

Създаден и наложен от корейската козметична индустрия, този продукт съдържа по-висока концентрация на активни съставки като Витамин Ц или хиалуронова киселина, които спомагат за подобряване на здравето на кожата и намаляват видимите признаците на стареене. Съдържанието на концентрирани нива на основната съставка в тях ги доближава до серумите. Основната разлика се крие в по-лекия размер на молекулата и немазната консистенция на активния елемент при ампулите. Това им позволява по-лесно абсорбиране и съответно по-бързи и ефективни резултати при третирането на груби текстури, дехидратация, отпуснатост. Именно тези свойства правят ампулите подходящи за всички типове кожа, като се предлагат в различни размери – за еднократна употреба или специални програми за лечение.

Ползите, с които ампулите даряват кожата, зависят от качеството и концентрацията на компонентите, които са включени. Обикновено активната съставка, която варира между 90 и 100 % от съдържанието на продукта, се използва за лечението на даден проблем – например, бръчки, суха кожа или тъмни кръгове около очите. По този начин използването на ампули персонализира и съсредоточава цялата рутинна грижа въз основа на специфичните нужди на кожата. Изделията с хиалуронова киселина биха засилили хидратацията, докато колагеновата ампула ще възстанови и подсили увредената кожа. Ампулата с Витамин С помага в борбата със свободните радикалите и защитава кожата от тях.

Предвид сходствата между тях и предназначението им да проникват ефективно в повърхността, доставяйки концентрирана доза активини съставки, ампулите могат да бъдат чудесен заместител на серумите. Необходимо е нанасянето им да се извършва с бавни, масажиращи движения, които ще улеснят кожата при попиването на доставеното количество. Разбира се, подготовката на кожата с подходящо почистващо средство и нанасянето на тонер могат да увеличат ползите от използването на ампули със силно концетрирано вещество в тях. Поставянето на овлажнител в края на процедурата „запечатва“ постигнатия ефект и държи кожата хидратирана по-дълго.

Освен съставки, които забавят процеса на стареене, някои компании предлагат на пазара ампули, съдържащи хидратиращи компоненти. Добавянето на няколко капки в дневния крем за лице/ръце не само осигурява допълнителен тласък в освежаването на кожата, но има и мощно овлажняващо действие. В допълнение, смесването на две капки от хидратиращата ампула с вечерния крем благоприятства събуждането с отпочинала и заредена кожа.

След включването на ампули с активни съставки във всекидневната грижа за кожата, се изискват поне две седмици, преди да са видими първите положителни резултати. Продължителното им използване пък би довело до дългосрочно и позитивно въздействие в борбата с определен проблем. Именно и това следва да е отправната точка при избор на продукт от този тип – да бъдат определени проблемът и желаните резултати. Ампулите са чудесно допълнение към режима за грижа на кожата, на което следва да се даде шанс и да бъде изпробвано.