Д-р Манджукова

Възстановяване на кожата с хидродермабразио

Намирането на магическата формула на красотата и тайната на вечната младост е трайно човешко желание, датиращо от древни времена. Векове наред египетски фараони, китайски императори, европейски владетели търсят универсално решение за спиране на процеса на стареене, а испанският изследовател Понсе де Леон е завладян от легендата за „Извора на вечната младост“. Понастоящем, козметичната медицина е разработила редица нехирургични процедури, които могат да изгладят въздействието, оказвано от слънчевите лъчи, околната среда и неизбежния процес на остаряване. Технологичният напредък създаде възможност тези процедури да изместят по популярност хирургичните интервенции за подобряване на външния вид.  

В стремежа си за по-млада, сияйна и гладка кожа, съобразявайки се със специфичните особености на организма, хората могат да избират от все по-широк спектър от процедури – дермални филъри, мезотерапия, ботулинов токсин, химически пилинг, PRP терапия, лазерно подмладяване, микродермабразио.

Хидродермабразиото е терапия, която комбинира в себе си неинвазивно ексфолиране с инфузия на специфични за кожата локални решения, подобряващи и ревитализиращи кожата. Този подобрена форма на на микродермабразио, е единствена по рода си, тъй като не използва кристали за отстраняване на външния слой мъртвите клетки, а апликатор с диамантен връх, което от своя страна прави лечението безболезнено и безопасно. Същевременно, за всеки пациент могат да се използват различни локални витамини или комбинация от топични препарати, така че лечението да стане персонализирано – за определен проблем (хиперпигментация, акне, фотоувреждане и дехидратация).

Хидродремабразиото е подходящ метод за всеки тип кожа. Използва се най-често за премахване на проблеми върху лицето, като това съвсем не изключва и други части от тялото като шия и деколте. Процедурата обикновено отнема между 30 – 60 минути и може да се повтаря на всеки 3 до 4 седмици за постигане на трайни резултати. Терапията за лице е особено подходяща за хора с акне, белези от акне, обезцветяване на кожата, както и ранни признаци на стареене. Още един от положителните моменти, които поставят хидродермабразиото сред предпочитаните процедури, е възможността пациентите веднага да се завърнат към рутинните си задължения. Препоръчително е да се използва слънцезащитен препарат със силен фактор, за да се предпазят новите кожни клетки от увреждащото действие на слънчевите лъчи.

За пациенти, страдащи от акне

Когато порите са запушени, голяма част от продуктите за поддържане на здрава и млада кожа не биха действали ефективно, тъй като няма как да бъдат усвоени напълно. Хидродермабразио терапията ексфолира запушените пори, като помага за отстраняването на излишния себум от тях и позволява по-добро абсорбиране на продуктите за акне. В допълнение към това, запазването на порите чисти подобрява значително леките и умерените състояния на акне.  

Възстановяване на кожата

Хидродермабразиото използва инфузионна серумна терапия, която съдържа мощни съставки против стареене, които в комбинация с ексфолиант, могат да ускорят клетъчен оборот и повишен приток на кръв към горните слоеве на кожата. Главата за обработка на диаманти, използвана за ексфолиране, помага да се получи балансиран и сияен тен. По този начин се кожата се регенерира, което води до намален размер на порите, подобрен вид на бръчки, фини линии и тен.

Това е единствената процедура за подмладяване, която използва апарат с истински диамант за постигане на максимално ексфолиране. Въпреки че ефектите са по-слабо забележими от традиционното микродермабразио, няколко сесии са достатъчни за постигане на гладкост и изчистен тен. Способът на хидродермабразиото идеално пасва за онези пациенти, на които предстои голямо събитие, тъй като е вариант за освежаване и обновяване на кожата.