Д-р Манджукова

Ботулинов токсин или дермални филъри – кой е подходящият вариант за нас?

Грижата за лицето е неизменна част от цялостното внимание, което всяка една жена отделя, за да си придаде своеобразен блясък, самочувствие и комфорт, когато общува. Натрупването на годините предизвиква необратими процеси в човешкият организъм, един от които касае кожата и нейното изтъняване и изсушаване. При настъпването им тя губи своя естествен блясък, появяват се видими бръчки, а на някои места увисване или тъмни петна. За щастие, в съвременната естетична медицина се появяват иновативни, безкръвни методи за справяне с тези проблеми.

Поставянето на дермални филъри с хиалуронова киселина или ботулинов токсин са алтернативи за премахване на нежеланите бръчки и постигане на изпъната, гъвкава и еластична кожа на лицето. Всъщност, някъде с това се изчерпват и приликите между двете процедури, третиращи отстраняването на образувалите се линии по лицето.

При поставянето на дермални филъри се третират по фините бръчки – околоочен контур, линиите около устата, лицев контур, бръчка между веждите и др. Имплантирането на хиалуронова киселина, която е основен компонент на съединителната тъкан и отговорна за подхранването и хидратирането на кожата, дава ефективни резултати в борбата със сухата и изтъняла кожа. Благодарение на нея кожата възвръща своя тонус, гладкост и гъвкавост. Инжектирането на дермални филъри е безболезнено, а видими резултати се наблюдават седмица по-късно, когато кожата абсорбира нанесеното количество.

Ботулиновият токсин се използва при корекции на по-видими бръчки, образувани главно от изразяването на емоции – т. нар. „мимически бръчки“. Поставянето му е характерно след настъпването на 30 – 35-та година, а самото действие на токсина се изразява в парализиране на мускулите, които се използват при изразяване на емоция. Той е подходящ при набраздявания в областта на устните, очите, челото, веждите, врата, брадичката и има разпознаваем ефект след 14-ия ден. Продължителността и видимият ефект траят малко повече от половин година като, след което при необходимост процедурата може да се повтори.

Решението коя процедура е подходящият вариант за Вас е изцяло Ваша, но е препоръчително да се консултирате с опитен специалист, който подробно ще разясни предимствата на хиалуроновата киселина и ботулиновия токсин.

В дермато-козметичен център Belle Femme от изключително значение е отговорността към клиентите и професионалното отношение към всеки един от тях. Доверявайки се на съветите на д-р Манджукова, Вие си осигурявате безупречен външен вид и намаляване на нежеланите бръчки с един от двата описани похвата.