Д-р Манджукова

Аминексил – съставката за здрава коса от Vichy

Старанието, което всекидневно полагаме за външния си вид, неминуемо минава и през специално внимание към косата. От шампоана, който избираме, до моделирането на нова прическа, която ще придаде изцяло ново излъчване, грижата за косата изисква време, отношение и средства. Настъпването на пролетта, когато топлите дни са основната причина да захвърлим шапките, шаловете и да махнем качулките от главите, е периодът, в който се нуждаем от освежаване и възстановяване. Изтощена от сухото и студено време, съпътстващо зимните месеци, тя има нужда от зареждащи и подхранващи съставки.

Понякога обаче полаганите грижи се оказват крайно недостатъчни за поддържането на здрав и жизнен косъм. Поради някои специфични вътрешни фактори като генетична предразположеност, хормонални проблеми, прием на тежки лекарствени медикаменти, може да се провокира опадане на косата. Състоянието е известно в медицината като „алопеция“ и засяга и двата пола. Косопадът не представлява здравословен проблем, но за сметка на това създава сериозен психологически дискомфорт и проблем със самочувствието. Именно за това години наред медицината търси начини да се противопостави, а водещите брандове влагат огромни средства в проучвания и откриването на нови още по-ефективни формули срещу косопада.

Премиум марката за грижа за кожата Vichy стартира собствено лечение против загубата на коса, насочено както към мъже, така и към жени. Dercos Aminexil Clinical може да ребалансира и пресъздаде по-здравословен скалп благодарение на комбинацията от пет активни съставки – аминексил, който заздравява корените, SP94, предназначен да поддържа оцеляването и растежа на косата, аргининът, който помага за стимулиране на микроциркулацията и подхранва косъма, октеин, който има за да намали микровъзпаленията и косопада, и накрая термалната и минерализираща вода Vichy, която успокоява и подсилва ефектите на активните съставки.

Аминексилът – ефективната молекула, на този чудотворен козметичен продукт срещу оплешивяване – увеличава циркулацията на кръв към космените фоликули, което на свой ред предотвратява втвърдяването на косъма и натрупването на колаген около него и води до увеличаване на растежа. Благодарение на своето действие, аминексилът укрепва косъма и му придава неповторима енергия и жизненост, като същевременно забавя загубата на коса независимо от причината – наследствена, свързана със стреса, сезонна, след бременност или дори загуба на коса, която е свързана с менопаузата.

Продуктите на Vichy, съдържащи аминексил са лесни за нанасяне както на влажна, така и на суха коса. Изключителната хилоалергенна формула, се препоръчва и както за мъже, така и за жени, като първите видими резултати могат да се очакват след триседмична терапия. Проучванията показват изключителни резултати – по-здрава коса при 89 % от потребителите и по-жизнена коса – при 90 % от употребяващите го редовно.