Процедури 

Лазерна епилация

Лазерно обезкосмяване

Посредством Cutera Nd:Yag 1064 nm лазер

Какво представлява и как действа процедурата?
Cutera Laser – Hair Removal - Лазерно обезкосмяване

В съвременния свят всяка жена, подобно на тях и мъжете, които желаят това биха могли да премахнат напълно ненужното окосмяване от своето лице или тяло с помощта на уникалния лазер на Cutera. С уникална технология (1064 nm Nd:YAG лазер), одобрена и регистрирана за процедури по перманентно обезкосмяване на всякакъв тип кожа, включително и на пациенти с тен Вие решавате досадния проблем. За мъже и жени с всякакъв тип кожа.

Какво отличава лазера Cutera от другите, конкурентни лазери?
Подходящ за третиране на всички типове кожа – от тъмна до светла, включително и пациенти с тен.

Кои зони могат да бъдат третирани?
Всички зони от тялото - лице, крака, ръце, предмишници и гръб, включително и чувствителни зони като гръден кош, гърди, триъгълник.

Какво е усещането по време на процедурата?
Комфорт по отношение на пациента, посредством вградено охлаждане в самия накрайник, което неутрализира подаваната топлина. Усещането на пациента е леко и нежно галене на повърхността на кожата. При някои пациенти, при подаване на светлинния импулс има усещане, което се асоциира с леко щипване. Не се налага употребата на локална анестезия, медикаменти или успокоителни.

Колко процедури са необходими?
Повечето третирани зони изискват от 5-8 процедури. Броят зависи от фактори като – гъстота на окосмяването, вида на третираната зона, както и Вашия индивидуален цикъл на растеж на косъма. Косъмът на практика минава през три различни фази: зародиш, растеж, регресия. Обикновено лазерът атакува тези косми, които са в активната фаза на своя растеж по време на процедурата. Тъй като останалите косми, които са в друга фаза от своето развитие достигат активна фаза по различно време, нужна е допълнителна процедура, за да бъдат унищожени докрай всички фоликули на косъма в третирания участък.
Средният интервал на третиране е 6 седмици, в зависимост от третираната зона.

Какво се случва веднага след процедурата?
Веднага след процедурата е възможно леко зачервяване и подуване на третирания участък. Три до седем дни след процедурата е възможно остатъчни косъмчета да се появяват и сами да падат. Преди процедурата по обезкосмяване, или между две отделни процедури не отскубвайте и не боядисвайте третирания участък. Единстената позволена манипулация е – бръснене.

Има ли някакви ограничения, по отношение на Вашата дейност за периода след процедурата?
Бихте могли незабавно след процедурата да се върнете към обичайните си задължения. Препоръчително е, да не се излагате на пряка слънчева светлина 48 часа след процедурата. Ако се излагате на слънце - поставете слънцезащитен крем върху третираната зона. Вашият дерматолог ще препоръча най-подходящия за Вашата кожа крем.

Какви са възможните вътрешни ефекти?
Леко зачервяване и подуване на третирания участък, аналогично на ефекта след слънчево изгаряне. Обикновено това изчезва след един два часа. Консултирайте се с Вашия дерматолог за ползата и рисковете от процедурата.

Какви са предимствата на процедурата по обезкосмяване с лазер Cutera, сравнен с другите, обичайно използвани методи на обезкосмяване?
Бръснене, епилиране, боядисване, депилатоарни кремове – временни методи, които следва да бъдат повтаряни през определен период от време. При лазер Cutera – обезкосмяването е перманентно (постоянно).

Процедурата по обезкосмяване с лазер Cutera, сравнен с метода – "електролиза"?
Електролизата е инвазивен, еднообразен и дълъг болезнен процес, характерен с вкарване на игла във фуликулата на всеки един косъм поотделно, с цел да се достави електрически импулс в корена на косъма, който да го унищожи. Обикновено процедурите се проточват с години и следва да бъдат изпълнявани през точно определени интервали от време. Лазер Cutera – доставя светлинна енергия до стотици корени на косъма едновременно, без никаква интервенция и болка за пациента.

Процедурата по обезкосмяване с лазер Cutera, сравнен с други, конкурентни лазери?
Последната иновативна технология, прилагана в случая е уникална и няма ограниченията, налагани от старите технологии. Дължината на вълната – 1064 nm, използвана от Cutera, както и вграденото охлаждане, калибрацията в реално време на изходния импулс, високата мощност позволяват ефективно третиране на всеки тип пациенти – с тъмна или светла кожа, както и пациенти с тен. За разлика от конкурентните лазери, Cutera третира еднакво успешно както нежеланото нежно окосмяване върху горната устна на жените, така и гъстото и плътно окосмяване по гърба и гърдите на мъжете. Вграденото охлаждане обезпечава пълен комфорт по отношение на пациента и липсата на странични тежки нежелани реакции след процедурата, които се появяват при някои от другите лазери.

С какво се отличава лазерната епилация на CUTERA в сравнение с фотоепилацията?
Съществуващите IPL устройства за фотоепилация използват по-къса дължина на вълната, при която има висока абсорбция на меланин. Което прави фотоепилацията с по-висок риск от увреждане на околната тъкан, както и не позволява третирането на по-тъмен тип кожа или на пациенти с тен.

____________

етикети: lazeri, epilaciq, fotoepilacia, fotoepilaciya, fotoelektroliza, obezkosmqvane, obezkosmyavane, кътера, кутера


Фотогалерия » Лазерна епилация

Лазерна епилация - ПредиЛазерна епилация - След (8 седмици и 3-та процедура)Лазерна епилация - ПредиЛазерна епилация - След (10 седмици и една процедура)
Лазерна епилация - ПредиЛазерна епилация - СледЛазерна епилация - ПредиЛазерна епилация - След (3-та процедура)
Лазерна епилация - ПредиЛазерна епилация - СледЛазерна епилация - ПредиЛазерна епилация - След
Лазерна епилация - ПредиЛазерна епилация - СледЛазерна епилация - ПредиЛазерна епилация - След
Coolglide Excel - Лазерна епилацияCoolglide Laser Aperture - Лазерна епилацияCoolglide Laser Aperture - Лазерна епилация