Процедури 

Лазери

Комбинираната мулти-функционална платформа CUTERA Full XEO за лазертерапия

Лазерно подмладяване на кожата – Laser Genesis
Третиране на бръчки, разширени пори, дифузна червенина, подобряване структурата на кожата, белези

Процедурата Laser Genesis е високо технологичен, иновативен метод за постигане на перфектен и свеж вид на Вашата кожа.

Какво третира Laser Genesis?
Индикации:
— Розацея/Дифузна червенина;
— Пойкилодерма на Civatte;
— Редуциране на белези: включително хипертрофични и келоидни белези;
— Редуциране на бръчки;
— Подобряване структурата на кожата;
— Редуциране размера на порите.

Как работи лазера при  Laser Genesis технологията?
Единствен Laser Genesis от CUTERA генерира устойчиво обемно нагряване на папиларния дермис, с което се стимулира синтеза на нов колаген, докато остатъчното количество топлина се поглъща от хемогоглобина(хромофор) във фината микроваскулатура за редуциране и на дифузната червенина.

Предимства на Laser Genesis:
Клинично доказана ефективност – Laser Genesis е одобрена и в научен аспект като метод за синтез на нов колаген.
Прилага се при всеки тип кожа и кожа с тен през цялата календарна година – дори през  летния период, Laser Genesis безопасно третира тип кожа от I-VI без опасност от пигментиране.

Без гел, анестезия или прекъсване на ежедневния ритъм на работа - процедурата е невероятно комфортна и релаксираща за пациента.

Какво отличава Cutera процедурата Laser Genesis от другите подобни процедури?
Неинвазивна технология за дискретно, безопасно и ефективно третиране с видим константен резултат след всяка процедура, без абсолютно никакви нежелани странични ефекти. Процедурата е релаксираща и комфортна за пациента. Не се налага употребата на локална анестезия, обезболяващи или гел.

Кои области могат да бъдат третирани?
Отлични резултати се постигат при третиране в областта на лицето и шията. По препоръка на Вашия дерматолог биха могли да бъдат третирани и други части на тялото. С short–pulsed 1064 nm  Laser Genesis се третират успешно и белези от акне, постоперативни белези, белези от изгаряне и др.

Какво е усещането по време на процедурата?
Релаксиращо, съпроводено от нежно затопляне на повърхността на кожата.

Какво е нужно преди процедурата?
Не се налага употребата на крем, гел или лед преди процедурата. Вашият дерматолог подробно ще Ви разясни предварителните стъпки, непосредствено преди процедурата.

Какво се случва веднага след процедурата?
Веднага след процедурата е възможно леко зачервяване, което изчезва до няколко часа след процедурата. Незабавно можете да се върнете към Вашия ежедневен ритъм на работа, като поставите слънцезащитен крем, ако Ви предстои да се излагате на пряка слънчева светлина.

Колко процедури са необходими?
Обикновено за постигане на оптимален резултат – от 4 до 6 процедури през 4 седмици. Ефектът след първата процедура е видим, но незначителен в сравнение с постигнатия краен резултат. Консултирайте се за необходимия брой процедури с Вашия дерматолог.

Кои са противопоказанията за извършване на процедурата Laser Genesis?
Херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона, злокачествени кожни образувания, бременност, епилепсия и др. неврологични заболявания.

____________

 

Titan - Стягане на кожата - Безоперативен лифтинг
Titan - първият метод за стягане на кожата с помощта на светлината!

Неинвазивна терапия за подмладяване и възстановяване еластичността на кожата, посредством контракция на колагеновите влакна и производство на нов колаген. Titan e интелигентно решение за Вашия перфектен външен вид - лифтинг без хирургическа намеса, период на възстановяване или инжекции.

Как работи платформата Titan?
Процедурата Titan е внимателно проучена в множество клиники по цял свят. Тя е сертифицирана и одобрена за третиране на бръчки в Европа, както и за универсална употреба в дерматологията в Канада и USA. Титан използва безопасна инфрачервена светлина в спектъра от 1100 – 1800 nm,която загрява дермата в дълбочина до определена температура. Загряването дълбоко под повърхностния слой на кожата предизвиква незабавна контракция на колагеновите фибри, което респективно води до стягане на кожата. По време на процедурата повърхностният пласт на кожата (епидермиса) е предпазен посредством вградено постоянно охлаждане в самия накрайник на Titan платформата. Като резултат от процедурата, освен незабавната контракция на колагеновите влакна, следва поява на нов колаген, което води до възобновяване на еластичността кожата, премахване на бръчки, стягане на провисналата кожа.

Технологията Titan:
— Първата технология, използваща безопасна инфрачервена светлина;
— Стяга отпуснатата и излишна кожа по лице и тяло;
— Стимулира дългосрочно производство на нов колаген;
— За всеки тип кожа и кожа с тен, през цялата календарна година;
— Висок профил на безопасност, без никакви странични реакции;
— Безоперативна процедура, без локална анастезия.

Какво отличава Cutera процедурата Titan от другите подобни процедури?
Тitan работи с енергията на светлината, което гарантира постоянна и еднороднa енергия за загряване на дермата в дълбочина, за разлика от радиочестотните устройства, където това е трудно осъществимо.

Кои области могат да бъдат третирани?
Titan работи там, където има загуба на еластичност на кожата. Отлични резултати се постигат при третиране в областта на лицето, шията, корема, вътрешна част на ръцете, бедрата, както и за повдигане на клепачи и др.

Кои пациенти са подходящи за процедура с Titan?
Тъй като при тази процедура се загрява тъканта, разположена под повърхността на кожата, могат да се третират пациенти с всякакъв тип кожа (от най-светлите до най-тъмните). Мъже или жени с всякакъв тип кожа и възраст са потенциални кандидати за процедурата. Вашият дерматолог има основната роля при взимане на решение за третиране с Titan.

Какво е усещането по време на процедурата?
С всеки един импулс на Titan имате усещане за краткотрайно затопляне на третирания участък. Има предварителен импулс на охлаждане на третирания участък (около 3 секунди), след това се подава същинският импулс, който вкарва количеството топлина (около 4 секунди) и създава чувството на затопляне и отново следва охлаждащ импулс. Целия цикъл за един третиран участък има продължителност – около 10 секунди.

Какво се случва веднага след процедурата?
Незабавно след процедурата Вие имате усещането за леко загряване на кожата, възможна е появата на лека червенина в областта на третирания участък. Тази странична реакция изчезва след няколко часа.

Кога ще видя резултата?
При някои пациенти резултатът е незабавен. За повечето от тях обаче максимален видим резултат има след три до шест месеца след процедурата - времето, необходимо за формирането на нов колаген и възстановяване еластичността на кожата.

Кои са противопоказанията за извършване на процедурата Titan?
Херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона, злокачествени кожни образувания, бременност, епилепсия и др. неврологични заболявания.

Колко процедури са необходими?
За постигане на максимален резултат се препоръчват от две до три процедури през определен интервал от време, по преценка на Вашия дерматолог.

____________

 

Процедура LimeLight - нов, неинвазивен метод за подмладяване на кожата
Ефективно третира фотоувреждания – пигментации, червени и кафяви петна от слънцето, васкуларни образувания, телангиектазия-лице, дифузна червенина

Какво представлява процедурата Lime Light - лице?
Нов, неинвазивен метод за подмладяване на кожата. Процедурата позволява комбиниран подход при отстраняване на проблемите, възникващи с течение на възрастта – едновременно третира дифузна червенина, телангиектазии, васкуларни образувания, в съчетание с фотоувреждания – пигментации, червени, кафяви петна от слънцето. Изключително добре се повлияват светли и тъмни кафяви петна, пигментации, третирането на които преди беше много трудно.

Кои области могат да бъдат третирани?
Изключително подходящ за лице, шия, деколте, ръце.

Какво всъщност представлява процедурата?
Наличието на три програми – А, В и С дава възможност на Вашия дерматолог да избере точния режим спрямо Вашия проблем, съобразно Вашия тип кожа и селективно да третира кафяви и/или червени петна (програма С). Терапевтичният ефект при третирането на тези петна идва всъщност от използването на интензивна пулсова светлина, като клиентът има усещането за леко щипване в момента на подаване на импулса.

Програма А е подходяща за третиране на повърхностни кръвоносни съдове, например – телангиектазии.
Програма В – най-често използваната – предлага комбинирано лечение – фотоувреждания и кръвоносни съдове.
Програма С е подходяща за третиране на кафяви и/или червени петна
Препоръчва се употребата на гел, за осигуряване на комфорт по отношение на пациента по време на процедурата. Няма нужда от локална анестезия и обезболяващи.

Каква е продължителността на процедурата?
Зависи коя област от тялото се третира. За лице – 15–20 минути приблизително.

Предимства на LimeLight процедурата от Cutera:
— Постоянна калибрация в реално време на всеки импулс (температура и енергия);
— Безопасност и ефективност: Наличие на фотодетектор на IPL накрайника, проследяващ количеството подавана енергия на всеки един импулс и температурата на охлаждане в самия накрайник;
— Прозорец на апликатора: 1x3 cm sapphire;
— Вградено охлаждане – сапфирен охлаждащ накрайник – с размери 1x3 cm.

____________

 

3D концепция за подмладяване на kожата от Cutera

Всеки човек остарява по различен начин. С течение на възрастта настъпват промени в различните слоеве на кожата: най-общо тези промените биват обобщени в три основни групи: Фотоувреждания на ниво епидермис: червени и кафяви петна, поява на петна от слънцето, лунички, възрастови петна, дифузна червенина, телангиектазии. Промени в структуратана ниво папиларна дерма: разширени пори, бръчки, белези от акне, нееднородна структура на кожата и др; Загуба на еластичност – отпускане на клепачи, долна част на лицето, "turkey neck", корем и др – на ниво дълбока дерма.

Уникална триизмерна концепция на американската фирма CUTERA за подмладяване на кожата комбинира три различни подхода за въздействие върху кожата - на ниво епидермис, папиларна дерма и дълбока дерма. Концепцията се основава на факта, че взаимно допълващите се процедури дават по-добър, бърз и цялостен резултат, повишавайки удовлетвореността на пациента. Съществуват три вида хромофори в кожата на човека – меланин, хемоглобин и вода. Тези компоненти абсорбират светлината и я превръщат в топлина. Светлинният източник би могъл да бъде IPL, лазерен лъч Nd:YAG 1064nm или източник, подаващ инфрачервена светлина - Titan.

Процедурата "LimeLight", третираща промени в повърхностния слой на кожата (дифузна червенина, лунички, петна от слънцето,възрастови петна) се осъществява с интензивна пулсова светлина IPL (intelligent pulse light) Limelight – (520-1100 nm) с възможност за програмиране и избор на дължината на вълната, която е оптимална за атакувания хромофор и съответния третиран тип кожа. Наличието на калибрация в реално време, т. нар. "real-time calibration" гарантира постоянна мощност на всеки един изходен сигнал, независимо от това дали е първи или 100 000 импулс. Наличието на вградено охлаждане позволява избора на оптимална енергия, и достигане на оптимална температура, без да е необходим допълнителен модул за охлаждане.

Възможните програми А, В и С представляват комбинация от различни дължина на вълната, продължителност на импулса и охлаждане на епидермиса.

CUTERA Lime Light – Наличие на три програми в едно устройство

Програма А - най-агресивната програма (къса дължина на вълната, най-кратък импулс), предназначена за пациенти със светла кожа и добре обособени вени.
Програма В – най-често изпозваната програма – за пациенти, третиращи пигментация и вени, капиляри.
Програма С – най-слабо агресивната програма /най-дълга дължина на вълната, най-дълъг импулс), предназначена за безопасно третиране на пациенти с тъмна кожа и пигментни петна. Продължителният импулс позволява да се достигне желания хромофор, без да има увреждане, поглъщане на топлина от околната тъкан.

Типичните протоколи за процедури са: 3 до 5 процедури, интервал – 4 седмици.

Процедурата "Laser Genesis" (използвайки Nd:YAG laser, 1064 nm дължина на вълната и уникален микросекунден импулс) е неинвазивен метод, подобряващ структурата на кожата – на ниво папиларна дерма (papillary dermis). Енергията на лазера стимулира възпроизвеждането и прегрупирането на колаген, което води до подобряване структурата на кожата изглаждане на бръчки, премахване на белези, разширени пори.

Процедурата "Titan" подобрява еластичността на кожата чрез контракция на колагеновите фибри и производство на нов колаген чрез константно, продължително загряване на дермата в дълбочина посредством инфрачервена светлина, последвано от незабавна термо-контракция на колагеновите фибри, колаген денатурация и морфологична промяна на колагеновите фибри. Вторичен ефект – последващo дълготрайно изграждане на нов колаген. Обхват на третираните области – лице, шия, корем, вътрешна част на ръце и крака.

____________

 

Най-често задавани въпроси

Кой може да бъде третиран?
Жени и мъже от всяка възрастова група, които искат да подобрят структурата и вида на своята кожа могат да бъдат третирани. Кожа, загубила част от своята еластичност, бръчки, червени и кафяви петна, петна от слънцето или разширени пори, кожа с нееднородна структура са най-често третираните проблеми.

Кои зони могат да бъдат третирани?
Най – често са подложени на процедури следните зони – лице, шия, ръце (предмишница), корем и др.

Какво е усещането по време на трите вида процедури?
Limelight лице, третираща промени в повърхностния слой на кожата (дифузна червенина, лунички, петна от слънцето,възрастови петна) и се осъществява със серия от светлини импулси. IPL (intelligent pulse light) означава интензивна пулсова светлина, с определена дължина на вълната. При доставянето на всеки един от импулсите бихте могли да усетите кратко “щипване” в областта на третирания участък.

Процедурата "Laser Genesis" – невероятно комфортна по отношение на пациента. Усещането е за мека и нежна топлина, вкарвана с всеки един импулс в третирания участък.
Процедура "Titan" – с всеки един импулс усещате първо охлаждане, после кратко загряване на третирания участък (което всъщност представлява същинския импулс), последвано отново от охлаждане на повърхността на кожата. Не са необходими никакви медикаменти, обезболяващи или упойки преди, по време или след процедурата.

Колко процдури са необходими?
Всеки протокол, съдържащ комбинация от процедури се определя от Вашия дерматолог индивидуално. Обикновено – процедурите са от 2 до 6, разположени във времето през определен интервал от време.

Има ли някакви странични ефекти?
Незабавно след процедурата Вие имате усещането за леко загряване на кожата, възможна е появата на лека червенина в областта на третирания участък. Тази странична реакция изчезва след няколко часа.

Кога ще видя резултата?
При някои пациенти резултата е незабавен. За повечето от тях обаче, максимален видим резултат има след две до четири седмици след процедурата. Процесът на подобрение на общия вид и състоянието на кожата Ви ще продължи още няколко месеца.

Каква е позицията на “3D концепцията за подмладяване на кожата на Cutera” в сравнение с другите процедури с лазер?
Повечето лазери третират един или два проблема, свързани със стареенето на кожата едновременно. Те например или само премахват петна, или само подобряват еластичността на кожата. Единствено 3D концепцията на Cutera дава комлексен модален подход при решаване на множество проблеми на кожата, възникващи с течение на възрастта – възрастови петна, петна от слънцето, бръчки, загуба на еластичност, разширени пори, дифузна червенина и др.

____________

етикети: lazeri, кутера, кътера


Фотогалерия » Лазери

3D/Laser Genesis - Преди3D/Laser Genesis - След3D/Laser Genesis - Преди3D/Laser Genesis - След
3D/Laser Genesis - Преди3D/Laser Genesis - След3D/Laser Genesis - Преди3D/Laser Genesis - След (3-та процедура)
3D/Laser Genesis - Преди3D/Laser Genesis - След (3 седмици и 3-та процедура)LimeLight - ПредиLimeLight - След
LimeLight - ПредиLimeLight - След (5 дни и Tx)LimeLight - ПредиLimeLight - След (2 седмици и 2-ра процедура)
LimeLight - ПредиLimeLight - След (2 седмици и една процедура)LimeLight - ПредиLimeLight - След (5 седмици и една процедура)
Titan - ПредиTitan - СледTitan - ПредиTitan - След
Titan - ПредиTitan - СледTitan - ПредиTitan - След
Titan - ПредиTitan - СледTitan - ПредиTitan - След
Titan - ПредиTitan - СледTitan - ПредиTitan - След
Titan - ПредиTitan - След (2 Tx)Titan - ПредиTitan - След
Titan - ПредиTitan - След (2,5 седмици и 2 Tx)Titan - ПредиTitan - След
Titan - ПредиTitan - СледTitan - ПредиTitan - След
CUTERA Titan LX лазерCUTERA Titan LX лазерCUTERA Titan LX лазер